Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Temat mocno polityczny (Lepper VS Rokita)
Marusz
post 15.03.2004, 14:00:16
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam grupowiczow

Dzisiaj natknalem sie na zrzut audycji w formacie mp3. Tematem jej jest wczorajsze starcie lidera PO, Jana Rokity, z przewodniczacym Samoobrony, Andrzejem Lepperem. Na poczatku chcialem ten tekst podczepic pod temat humor w dziale hydepark, ale stwierdzilem, ze bylo by to nie na miejscu.

Ponizej zamieszczam linki:

http://i.wp.pl/a/f/mp3/7707/ring1.mp3
http://i.wp.pl/a/f/mp3/7707/ring2a.mp3
http://i.wp.pl/a/f/mp3/7707/ring3.mp3
http://i.wp.pl/a/f/mp3/7707/ring4.mp3

Audycja ma zostac powtorzona w radiu zet, podobno dzisiaj o godzinie 22:00. Nie mniej jednak mozna ja odsluchac w postaci mp3 juz teraz. To, co sie tam dzieje, jest nie tyle smieszne, co przykre.

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Seth
post 15.03.2004, 17:54:00
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

No i jestem po przesluchaniu...
Przed przesluchaniem materialu staralem sie obiektywnie wysluchac obu wypowiedzi.

Nie uwazam Rokity za polityka, ktory jest bez skazy jednak bardo podobaly mi sie jego argumenty i to w jaki spsob je przedstawial.
Lepper jest wyjatkowo zaklamana osoba, ktora z politykiem ma tyle wspolnego co maszynka do golenia z kombajnem.
Jego pogarda do wladzy - hmm wzasadzie do wszystkich, ktorzy istnieja - przyprawia mnie o mdlosci. Ten osobnik jest na tyle beszczelny, klamliwy i zadufany w sobie, ze chyba sam wierzy w to co mowi.
Jest jednak swietnym demagogiem i z pewnoscia osoby, ktore nie sa na bierzaco w sprawach polityki moga sie utozsamiac z nim - jedynym slusznym czlowiekim w sejmie. Czlowiek ten mimo swojej wiedzy wykorzystuje ja jedynie po to aby po trupach dojsc do wladzy, a tak naprawde nie przedstawia on soba zadnej wartosci (no moze dla socjologow jakas przedstawia ;P)

Wydaje mi sie, ze mamy pewna powtorke z przeszlosci. Dawniej Hitler, Stalin, Gierek i inni im podbni rowniez mamili ludzi bredniami i klamstwami. Co jednak najciekawsze: ludzie im wierzyli. Mimo tego, ze czesc z nich wiedziala kim naprawde sa.
DZisiejszy elektorat Leppera podobnie jak dawniej np. narod niemiecki (nie mowie o wszystkich) idzie za nim jak za gwiazda betlejemska. Mamiony wciaz nowymi klamstwami. Cieszy mnei to, ze ktos postanowil uswiadomoic ta czesc ludzi, ktora jest za nim. Jednak nie sadze aby dalo to duzy rezultat. Ktos kto wierzy Lepperowi potrzebuje innych argumentow anizeli te, ktore podawal Rokita.

Czas pokaze czy czesc spoleczenstwa sie obudzi czy tez pojdzie za "wodzem" w przepasc jaka chce stworzyc Lepper.
+Quote Post
scanner
post 15.03.2004, 17:58:01
Post #3

Grupa: Zarząd

Posłuchm sobie jutro w pracy, jednak wypiowiedź Setha coś mi przypomniała.. ajawka "jestem jaki jestem" w ubiegłą sobotę i wypowiedź Michała Wiśniewskiego do Leppera właśnie -
Cytat
Czy pańskie słowa nie są żywcem wzięte z Main Kampf ?

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
cyngiel
post 15.03.2004, 18:41:38
Post #4

-----

samoobrona to totalne dno ale czasami lepper chyba ma racje
a prawda jest taka ze w polsce nie ma w tej chwili ludzi odpowiedzialnych kazdy liczy na jakies kontakty a partie nie dbaja o panstwo tylko zeby swoich na stolki posadzic
+Quote Post
spenalzo
post 15.03.2004, 18:42:36
Post #5

-----

Przesłuchałem 2 pliki... za następne dwa boje się zabierać :?

Lepperowi wystaje po uszy słoma z butów, a ma amicje prezydenckie - co gorsza ma szanse zająć stosunkowo wysoką pozycję, bo mami ludźmi tymi swoim kłamstwami, a na zarzuty Rokity (i nie tylko) odpowiada, ze chce dowodów.. Jest to typowe cwaniactwo, które może stawać sie coraz groźniejsze, bo skoro nie ma teraz żadnych konsekwencji to później może być już tylko gorzej.
Jeżeli (nie daj boże) Lepper zostałby prezydentem, na dodatek Samoobrona miałaby jeszcze sporą przewagę nad innymi to (wg mnie) oznacza to koniec państwa polskiego... Wystarczy spojrzeć dzisiaj co sie dzieje gdy nie do końca ucziwa partia jest u władzy - ale wystarczy, żeby dorwali sie do koryta złodzieje z Samoobrony a z Polski już by NIC nie zostało. Do tego wepchnąć Leppera na prezydenta, Beger na ministra finansów i taka Argentyna ze swoim kryzysem to jest pikuś....
Niestety Lepper ze swoją gadką i prostackim zachowaniem zjednuje sobie coraz więcej ludzi, a jak wynika z ostatnich danych Samoobrona jest partią do której wstępuje najwięcej ludzi i notująca największy wzrost poparcia - a to już wróży naprawde źle rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
Jabol
post 15.03.2004, 18:57:09
Post #6

-----

No cóż, nie słuchałem jeszcze materiałów, ale jak zrobie matme to sobie ściągne i może wypowiem się jeszcze raz. A teraz jeszcze przed matmą winksmiley.jpg, wypowiem się ciutkę co do wypowiedzi Setha.
Jako, że w polityce bierzącej nie jestem dobry, nie będę się wypowiadał. O Lepperze wypowiem się niezależnie.
To jest człowiek, którego w sumie powinniście lubić, przecież jest patriotą (żart, nie bierzcie serio rolleyes.gif ). Mówiąc serio to to jest prawda, on wmawia ludziom głupoty i mówi to z takim przekonaniem, że ludzie mu wierzą. Nie wiem czy mam dobre oddczucie, ale wydaje mi się, iż wiele osób myśli ze złością o tym, że wszyscy ich oszukali, pomimo iż mamy demokrację (zaleta demokracji, teraz sami sobie wybierają ludzi, którzy to robią), nic się nie zmieniło w stosunku do tego co było przedtem (jakby się głębiej zastanowić, czemuż by miało?), a wręcz wiele osób ma gorzej. Teraz ci ludzie z rozżaleniem myślą o polityce, politykach i tym jak są oszukiwani odliczając jednocześnie grosze na połówkę chleba. Oni już nie wierzą w poprawę, oni chcą pokazać swój sprzeciw... a właśnie Lepper jest sprzeciwem. Zauważcie, że właśnie w czasach najgorszych kryzysów do władzy dochodziły skrajności polityczne. Tak jest i teraz. Ale jak to jest z Lepperem to ja nie wiem... czy on jest tak głupi, że wszyscy mu wierzą, czy tak to mądrze zaplanował :?:
A co do Hitlera, to on mówił prawdę w wielu przypadkach. Żydzi zabierali niemcom dużo miejsc pracy. Inna sprawa, że żaden Niemiec nie chciałby tej pracy wykonywać. Niemcy potrzebowali "Lebensrauma". Po I WW byli w bardzo złej sytuacji. Świat się od nich odwrócił, czuli rozżalenie z tego powodu. Inna sprawa, że byli to ci sami ludzie, co dwadzieścia lat wcześniej rżnęli innych na dwóch frontach. On po prostu nie dopowiadał całej prawdy i dawał ludziom nadzieję. O dwóch innych zbyt dużo nie wiem (Hitlera ostatnio mieliśmy na historii, ale te powyrzej to moje własne wnioski). O reszcie głoszeń Hitlera już się nie będe wypowiadał. I tak samo jest z Lepperem. Mówi, że nie chce zachodnich inwestorów, pomimo, iż wie (albo i nie?), że w Polsce nikt nie ma tyle pieniędzy, żeby coś założyć (np. firmę), albo od razu to rozkradną. "Polska dla polaków", o tym już się nie będe wypowiadał...
Szczerze mówiąc chyba odbiegłem od tematu, ale nie ma tutaj takiego gdzie mógłbym się wypowiedzieć, bloga nie prowadze, do gazet nie pisuje, a mnie natknęło.
+Quote Post
Seth
post 15.03.2004, 18:58:04
Post #7

-----

Cytat
samoobrona to totalne dno ale czasami lepper chyba ma racje...

Lepper mowi tylko to co chcesz uslyszec. Ze jest zle, ze rzad nic nie robi... a tak anprawde samoobrona nic poza protestami nie wnosi. A tylko krytykujac rzad wprowadza bledne zalozenia, ze jedynym powodem takiego stanu sa tylko ci u wladzy i po zmianie rzadzacych wszystko sie zmini. A taka naprawde to caly sejm i senat za to odpowiada. Bo zamiast klucic sie w waznych sprawach zada ze stron nie robi nic - a przynajmniej malo - ku temu aby w polsce bylo dobrze.
Poza tym jezeli samoobrona dojsdzie do wladzy napewno nic sie nei zmieni, a to dlatego, ze Polska musi przeprowadzic bardzo nie populistyczne zmiany, ktory spwodowaly by, ze samoobrona jakby rzadzila stracila by popracie.
+Quote Post
cyngiel
post 15.03.2004, 19:08:27
Post #8

-----

seth jesli jestes na bierzaca to po robi to samo co samoobrona(krytyka wszystkiego) co do racji leppera to chodzilo mi o zaklamanie w polskiej polityce ,ale nie mysl ze go popieram bo on sam lepszy nie jest a napewno finansow polskich bym mu nie oddal

czarne zloto trza brac kredyty a ze zlota sie splaci laugh.gif
+Quote Post
Jabol
post 15.03.2004, 19:15:57
Post #9

-----

Cytat
Poza tym jezeli samoobrona dojsdzie do wladzy napewno nic sie nei zmieni
Jeżeli sammoobrona dojdzie do władzy zmieni się wszystko, powiedziałbym łącznie z ustrojem.
+Quote Post
Seth
post 15.03.2004, 19:25:12
Post #10

-----

Cytat
seth jesli jestes na bierzaca to po robi to samo co samoobrona(krytyka wszystkiego)

Co jak co ale to co robi samoobrona to nie jest konstruktywna krytyka to porpostu wmawianie ludziom klamstw. Natomiast jezeli sadzisz, ze to co napisalem jest porownywalen z tym co glosi samoobrona to uwazam, ze kompletnie nie zrozumiales co mialem do przkazania i ze inaczej postrzegasz to co samoobrona i Lepper wyprawia niz min ja.

Cytat
Cytat
Jeżeli sammoobrona dojdzie do władzy zmieni się wszystko, powiedziałbym łącznie z ustrojem.

Tu sie zgodze..... drzewa zaczna rosnac do gory korzeniami winksmiley.jpg
+Quote Post
cyngiel
post 15.03.2004, 19:25:17
Post #11

-----

Cytat
Cytat

fakt a spojrzcie na te stronkehttp://www.samoobrona.pl/
u gory jaet taki banerek z papiezem se przeczytajcie co tam jest napisane jak dla mnie to lekka sugestia

myslicie ze to co jest w sondazach to na serio ludzie glosowaliby w wyborach na samoobrone bo mi sie zdaje ze se jaja robia bo jak nie to nawet jak samoobrona mialaby 40% w sejmie a na to sie zapowiada to prze.....
+Quote Post
spenalzo
post 15.03.2004, 19:44:48
Post #12

-----

Cytat
myslicie ze to co jest w sondazach to na serio ludzie glosowaliby w wyborach na samoobrone bo mi sie zdaje ze se jaja robia bo jak nie to nawet jak samoobrona mialaby 40% w sejmie a na to sie zapowiada to prze.....

Widze fana pana Andrzeja.... 8)

PS. Dla wierzących że wszystko ma swoje racje, polecam wpisac w slownik ang->pol wyraz "leper"
http://slowniki.onet.pl/index.html?tekst_o...r=eng-pol&loc=1
snitch.gif

--------------------

+Quote Post
Jabol
post 15.03.2004, 20:38:12
Post #13

-----

Cytat
No cóż, nie słuchałem jeszcze materiałów, ale jak zrobie matme to sobie ściągne i może wypowiem się jeszcze raz.
No cóż brak mi słów... Powiem tylko, że żaden z tych panów nie jest wart poparcia (jak ja się cieszę, że jeszcze nie stoje przed takim wyborem smile.gif).
+Quote Post
Dawid Pytel
post 15.03.2004, 21:10:52
Post #14

-----

Ja muszę powiedzieć jedno. Boję się.

Jeżeli Lepper dojdzie do władzy (nie jako Prezydent, bo prezydent nie moze zbyt duzo) jako premier rządu, to... aż szkoda gadać.

Nie wiem czy wiecie, że Lepper ostatio jeżdzi po Polsce i spotyka się z ludźmi. Na jego spotkania przychodzi masa ludzi, jest ich tak dużo że nie mieszczą się w dużych salach konferencyjnych. Lepper obiecuje im minimum socjalne 1200 zł !!! i BRAK PODATKÓW. Ludzie mu wieżą. To jest paranoja.

Jeżeli Lepper dojdzie to władzy to nastąpią masowe migracje ludności w Europie a Polakom będzie przyświecała jedna zasada:
Ostatni gasi światło

Co my szarzy ludzie możemy z tym zrobić oprócz głosowania na Platformę?
... ja zapisałem się na strzelnicę sportową laugh.gif laugh.gif

--------------------
Ez Partner :]
+Quote Post
cyngiel
post 15.03.2004, 21:38:14
Post #15

-----

Cytat
Cytat
No cóż, nie słuchałem jeszcze materiałów, ale jak zrobie matme to sobie ściągne i może wypowiem się jeszcze raz.
No cóż brak mi słów... Powiem tylko, że żaden z tych panów nie jest wart poparcia (jak ja się cieszę, że jeszcze nie stoje przed takim wyborem smile.gif).

zdecydowanie popieram (prawie)wszyscy ludzie przy wladzy maja jakies korzenie z poprzedniej epoki i mentalnosc troche nie taka. a tu w lape i ten tego

ale spokojna glowa ja zostane se politykiem i wprowadze porzadki 8)

kiedys bylem duzym zwolennikiem platformy ale zaczeli mnie denerwowac. troszke prowadza w sondazach i od razu chca wybory przedwczesne i podobne
nie chce mi sie pisac przykladow bo jest ich duzo ;p

Cytat
Co my szarzy ludzie możemy z tym zrobić oprócz głosowania na Platformę?

jest jeszcze PIS PSL no i LPR (nie polecam ;p)
a w gdznsku dziala jeszcze LOS(liga ubrony suwerennosci, uwaw po pachy ulotki na slupach rozwieszaja buahaha) Polski
+Quote Post
patrycjusz
post 15.03.2004, 21:50:36
Post #16

-----

hmm....
tak oczywiście zgadzam się z przedmówcami, ale problem jest o wiele głębszy, własciwie moim zdaniem są dwie przyczyny, może nawet trzy,
:arrow: jesteśmy stosunkowo młodą demokracja (własciwie bardzo młodą) i nie wyklarowało się jeszcze praktycznie nic na polskiej scenie politycznej i dlatego takie [cenzura] jak lepper maja szanse aby zaistniec, wyobrazcie sobie taką demokracje jak np włochy tam takowy lepper nie miał by szans,
:arrow: jesteśmy krajem "głupim", nie oszukujmy się, dzisiejsze społeczeństwo jest nie wykształcone i łyka wszystko co mówią leppery jak gąbka wode i podejżewam jakby lepper powiedział że da każdemu 100 baniek to połowa polskiego społeczeństwa wachnełaby się i pewnikiem skierowała swój długopis nad kratkę z napisem Samoobrona, mało kto z młodych ludzi dzisiaj ma dostęp do wiedzy i wie jaka jest prawda i jak wiele rózni się ona od tego co mówi "wódz",
:arrow: jesteśmy krajem w którym przez latnaście albo i dziesiąt, praca była podawana prawie na tacy, nie trzeba było włożyc zbyt dużego wysiłku w to aby pracować i otrzymywac pieniadze, jesteśmy krajem gdzie kładzie się największe pieniądze (albo jedne z największych) na część społeczeństwa która tak naprawde nic nie robi aby zmienić coś w swoim życiu bo im te pare stówek wystarcza,
i to są główne problemy w polsce, w kraju który kocham i chociarzby [cenzura] lepper rządził to tu zostane bo lepper kraść będzie przez chwile co najwyżej, bo polak mimo że głupi przed szkodą jak i po szkodzie to jednak szybko się uczy i sądze że cały czas się rozwijamy w dobrym kierunku, może nie zaszybko ale jednak smile.gif , a sam lepper okaże się poprostu paskudną zimą i minie szybko tongue.gif
Pozdro

-----------------------------------
Zmoderowane: Szanuj nas i siebie
Seth

--------------------
www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis
+Quote Post
cyngiel
post 15.03.2004, 21:56:48
Post #17

-----

Cytat
hmm....
tak oczywiście zgadzam się z przedmówcami, ale problem jest o wiele głębszy, własciwie moim zdaniem są dwie przyczyny, może nawet trzy,
:arrow: jesteśmy stosunkowo młodą demokracja (własciwie bardzo młodą) i nie wyklarowało się jeszcze praktycznie nic na polskiej scenie politycznej i dlatego takie skur.. jak lepper maja szanse aby zaistniec, wyobrazcie sobie taką demokracje jak np włochy tam takowy lepper nie miał by szans,
:arrow: jesteśmy krajem "głupim", nie oszukujmy się, dzisiejsze społeczeństwo jest nie wykształcone i łyka wszystko co mówią leppery jak gąbka wode i podejżewam jakby lepper powiedział że da każdemu 100 baniek to połowa polskiego społeczeństwa wachnełaby się i pewnikiem skierowała swój długopis nad kratkę z napisem Samoobrona, mało kto z młodych ludzi dzisiaj ma dostęp do wiedzy i wie jaka jest prawda i jak wiele rózni się ona od tego co mówi "wódz",
:arrow: jesteśmy krajem w którym przez latnaście albo i dziesiąt, praca była podawana prawie na tacy, nie trzeba było włożyc zbyt dużego wysiłku w to aby pracować i otrzymywac pieniadze, jesteśmy krajem gdzie kładzie się największe pieniądze (albo jedne z największych) na część społeczeństwa która tak naprawde nic nie robi aby zmienić coś w swoim życiu bo im te pare stówek wystarcza,
i to są główne problemy w polsce, w kraju który kocham i chociarzby h..j lepper rządził to tu zostane bo lepper kraść będzie przez chwile co najwyżej, bo polak mimo że głupi przed szkodą jak i po szkodzie to jednak szybko się uczy i sądze że cały czas się rozwijamy w dobrym kierunku, może nie zaszybko ale jednak smile.gif , a sam lepper okaże się poprostu paskudną zimą i minie szybko tongue.gif
Pozdro

1 a wloski premier, coprawda nie lepper ale tez jakies afery ma (nie wiem jak to sie pisze)

2 duzo starszych ludzi ma mentalnosc komunistyczna

3 fakt, a moze lepper komune przywroci
+Quote Post
OFL
post 15.03.2004, 22:08:21
Post #18

-----

Hmmm

Uważam, że taki atak Rokity na Leppera, i mówienie prawdy o nim - będzie (paradoksalnie) miało przeciwny efekt do zamierzonego. Dlaczego? Otóż, ludzie popierający Leppera są w większości głusi na tego typu argumenty czy dowody. Całą sprawę potraktują jako kolejny atak na biednego przewodniczącego i staną za nim murem.

Ponieważ napewno zacznie się teraz zwalczanie Leppera przez całą reszte środowiska politycznego, Lepper wykreuje sie w oczach tych ludzi na "męczenika za prawdę" i cała sytuacja tylko pogorszy.

Podsumowując, nie tędy droga.
+Quote Post
spenalzo
post 15.03.2004, 22:21:05
Post #19

-----

cyngiel - prosze, skończ już filozofować. :?

--------------------

+Quote Post
Marusz
post 15.03.2004, 23:06:31
Post #20

-----

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5045632

Kto wie, ile kosztuje godzina u Tymochowicza? Zapisalbym sie na kilka lekcji, a potem w taki sam sposob wykrecal kota ogonem... To naprawde jest mistrzostwo swiata.

--------------------
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:36