![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co jakiś czas PHP zaskakuje mnie:
mam plik w c:\app\main.php który wczytuje plik z katalogu: c:\app\php\test.php za pomocą include "./php/test.php" test.php: <?php echo("Test 2"); ?> Uruchomienie main.php daje komunikat: errno: 2 tekst: include(./php/test.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory lokalizacja: C:\app\main.php linia: 3 W linii 3 jest: include "./php/test.php"; . main.php działa gdyż w linii 2 funkcja echo("Test 1"); działa. O co tu chodzi? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast ./php/test.php daj php/test.php i przed include postaw @
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To działa!
Dzięki serdeczne. To przy okazji jeszcze pytanie: próbowałem usuwając ./ nie używając @ i nie zadziałało. Co jeszcze robi @ po za wyciszaniem kmomunikatu błedu? Albo inaczej: na czym polega mój bład? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co zle zrobiles, nie widze twojego skryptu calego i struktury plikow.
Ja @ uzywam aby nie wypluwalo bledow ;] To chyba jedyne zastosowanie -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze raz dziękuję serdecznie.
Jak mam zamknąć swój temat, bo nie mogę znaleźć wskazówki? |
|
|
![]()
|
|
Moderator to zrobi, chyba ze ktos zechce sie dopisac z podobnym problemem ;p
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:02 |