![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tym razem mam prosbe dot. sprawdzania ip.
Tzn. chodzi mi o taki skrypt jak na stronie http://www.ip.boo.pl/ip.php , gdzie po wpisaniu IP mozemy sie dowiedziec jaki provider sie kryje pod ip i jego adres oraz inne tego typu dane. potrzebne mi sa te dane do zbudowania innego skryptu, ktory w miare trafnie potrafil by okreslic czy dane ip bylo juz w bazie...ale nie bede sie rozpisywal na temat tego skryptu, ktory mam zamiar zrobic, bo dlugo by opisywac.... Czy ktos z was wie jak sie uzyskuje takie dane, albo zna skrypt do tego (wyciagnal bym z niego to co potrzebuje). Drugie pytanie prozaiczne, jak shashowac zmienna javascript? zapis "echo md5("<script>document.write(screen.width + 'x' + screen.height);</script>");" hashuje tylko to co jest miedzy apostrofami, zanim podstawi pod to zmienna :/ Ten post edytował cros 8.11.2009, 14:23:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź na pytanie drugie jest prosta : kod javascript wykonywany jest po stronie przeglądarki, a kod PHP po stronie serwera, łatwo chyba określić, który zostanie wykonany pierwszy
![]() Jeśli chcesz hashować przy użyciu MD5 w JS musisz zaopatrzyć się w dodatkową bibliotekę (google: javascript md5) lub obsłużyć takie coś AJAX-em (krótko mówiąc przekazujesz zmienne JS ajaxem do skryptu PHP, który zrobi z nimi co będziesz chciał). Ten post edytował sniffer32 8.11.2009, 14:39:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź na pytanie drugie jest prosta : kod javascript wykonywany jest po stronie przeglądarki, a kod PHP po stronie serwera, łatwo chyba określić, który zostanie wykonany pierwszy ![]() Jeśli chcesz hashować przy użyciu MD5 w JS musisz zaopatrzyć się w dodatkową bibliotekę (google: javascript md5) lub obsłużyć takie coś AJAX-em (krótko mówiąc przekazujesz zmienne JS ajaxem do skryptu PHP, który zrobi z nimi co będziesz chciał). Dzieki, wiedzialem ze kod js jest po stronie przegladarki i ze w tym tkwi problem, pytalem jak to ominac, co mi szczegolowo wyjasniles ![]() Czekam na odpowiedz na to 1 pytanie (najwazniejsze) ![]() Oj widze ze raczej tu odpowiedzi nie otrzymam, zadaje chyba za trudne pytania jak na to forum :] 3 moje pytanie pod rzad i 0 odpowiedzi :] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Łańcut Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę:
Jeżeli to Cię nie zadowala, użyj tej klasy: http://www.phpclasses.org/browse/package/3662.html Wydaje mi się, że zaspokoi Twoje potrzeby: Cytat It retrieves a page of the ip-adress.com site with the city, state, ISP, country, organization associated to a given IP address. This information is stored in the class variables.
-------------------- ![]() Masz pocztę GMail i chcesz takiego userbara? Wygeneruj go zupełnie za darmo: http://gmail.sliczne.eu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:57 |