![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa pola combo. Jedno to marka, drugie to model. Gdy wybierze się markę to odpowiednio drugi pole zmienia wartości dla modeli tej marki. Chodzi o to, że chcę to zrobić aby po wybraniu marki przeładowywało się tylko pole modeli. Oczywiście i marki, i modele ładowane są z bazy.
Szukałem różnych przykładów ale nic nie znalazłem co wspólpracowałoby za bazą danych. Pozdrawiam Ten post edytował deha21 8.11.2009, 16:10:10 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
ajax dynamic select
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki!
P.S Dopisałem nazwę tematu bo mnie gdzies umknął ![]() EDIT: Działa! Nie trzeba czytać tego co pod spotem ![]() EDIT: Nie byłoby tematu w którym po uzyskaniu odpowiedzi nie miałbym problemów ![]()
model.php
I teraz tak... Przy dodawaniu auta wybiera się marke, model i spokojnie dodaje. Gdy chcę zrobić edycje modelu to wybieram markę, model, klikam Edytuj i wyskakuje błąd w lini:
Zrobiłem tak, że gdy nie wybierze się jeszcze marki to domyslnie pokazują się modele, powiedzmy 'Audi'. I bez zmiany marki edycja działa normalnie ale gdy wybiorę coś innego niż 'Audi' lub wybiorę coś innego a potem powrócę do wyboru 'Audi', wtedy już nie działa. Tak jakby błąd był w pliku model.php gdzie generowane są modele danej marki. Zapomniałem dodać, że inne zmienne z tego formularza są dobrze przesyłane. Dziwne jest to, że przy dodawaniu pojazdu dane z ajaxa są poprawnie przesyłane natomiast przy edycji modeli już nie. Chociaż wszystko inne jest dobrze zrobione bo sprawdzałem już pare razy. Help me! ;p EDIT: Działa! ![]() ![]() Ten post edytował deha21 8.11.2009, 17:38:20 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:50 |