![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam powiedzmy dwie bazy danych, na tym samym serwerze (przy czym każda ma innego usera i hasło) i po raz pierwszy muszę zadziałać na nich obydwu w jednej kwerendzie i zupełnie nie wiem jak to się robi. Tzn. wiem, że oddziela się nazwę bazy danych od tabeli kropką, np. db1.table ... db2.table ale .... jaki uchwyt połączenia mam zapodać? Jest np. takie coś:
(pytania w kodzie powyżej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie oddzielaj niczego kropkami, połączenie jest tu niezależne.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to wtenczas mam błąd:
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'some_table SELECT * FROM db2 some_table' at line 1 przy kodzie:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj bez podawania zmiennej $conn1 w zapytaniu.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
To samo.
Może być, że to z powodu tego, że moja wersja mysql to 4.0 ? No chyba nie co? To są podstawowe komendy przecież... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A wiesz o tym, że przy jednym mysql_query możesz wywołać tylko jedno zapytanie?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:45 |