![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Skąd: Kamienna Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pisze tutaj gdyz na innym forum nie dali sobie rady z moim problemem. Zakodowałem sobie szablon allegro z wykorzystaniem css i problem dotyczy nachodzenia białego paska z galerii wzdłuż szablonu. Dzieje sie tak tylko w firefoxie dodając do aukcji więcej niż 1 zdjęcie przez system dodawania zdjec allegro. Oto kod i linki.
link do przykładowej aukcji: aukcja screen:screen -------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
<div id="gallery" style="....">
Po kiego czorta Ty ustawiasz temu border i background na biały, skoro ma to być niewidoczne? A przynajmniej tak mi pokazuje Firebug ![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Skąd: Kamienna Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do konca wiem ocb. Albo ta godzina tak na mnie wpływa
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To wyjaśnię. Uruchomiłem Firefoxa z Firebugiem i zaznaczyłem sobie element który jest cały biały i zasłania kawał strony. Pokazało mi, że to <div id="galeria">, którego umiejscowienie to
html -> body -> div#wrapper -> form -> fieldset#user_field -> div#allGalleryContainer -> id#gallery Ma on ustawione: Te z -moz olej bo to dodatki Firebuga. Problemem jest tam: oraz
Usuń to a zniknie białe tło oraz jasna ramka ![]() Ten post edytował thek 8.11.2009, 00:13:18 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
No wlasnie ale to tkwi w plikach allegro i nie da sie tego usunąć. Bo zdjecia sie dodaje przez skrypt allegro. Nie da sie tego wyłączyć jakos swoim kodem np: tworząć diva #gallery z border 0 itd?
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kaskadowe arkusze styli cechują się właśnie tym, że są kaskadowe(kto by pomyślał). Po tym co przeczytałem wnioskuje że problemem jest nieprzezroczystość div'a o nazwie galeria. Idąc za ciosem, możesz ustawić mu 100% przezroczystość wtedy niezależnie od narzuconych przez allegro kolorów nie będzie on widoczny. Zrobisz to tym kodem:
Małe objaśnienie: filter:alpha jest dla IE, -moz-opacity jest dla firefoxa a opacity dla opery. -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Akurat teraz nie moge tego wstawic bo aukcja sie skonczyla a nie chce placic tym bardziej ze to szablon dla kogos.
![]() ![]()
-------------------- ![]() ![]() ![]() !!!Milion myśli na sekundę!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli ma działać to musisz to wstawić tak:
tam gdzie jest div galeria dajesz:
A jeśli div galeria wstawia się sam to w <head> dajesz:
</style> Powinno działać. Oczywiście jeśli dobrze zrozumiałem twój problem. Ten post edytował Blame 8.11.2009, 17:33:52 -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:06 |