![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pojawił mi się następujący problem mianowicie dodałam swoją dodatkową konfigurację do pliku lms-mgc Kod if($server) { $dbq = $dbase->prepare("SELECT protocol, extport, zewIP FROM lms_nowa.serwer"); $dbq->execute(); my $row = $dbq->fetchrow_hashref(); my $ser = $server; $ser =~ s/\%PROTOC/$row->{'protocol'}/g; $ser =~ s/\%EXTPOR/$row->{'extport'}/g; $ser =~ s/\%ZEWIP/$row->{'zewIP'}/g; $ser =~ s/\\n/\n/g; # $ser =~ s/\\t/\t/g; print OUTFILE $ser."\n"; $dbq->finish(); Jak wiadomo plik lms-mgc korzysta z pliku konfiguracyjnego do którego dodałam odpowiednie wpisy Kod [mgc:service] outfile = /etc/rc.d/service outfile_perm = 755 header = ###################### server=%PROTOC:%EXTPOR:%ZEWIP I wszystko działa tz. w takim stopniu że pobiera tylko pierwszy rekord z tabeli i zapisuje do pliku, a tych rekordów może być np.10 Jak dodam do tego zapytania Kod $dbq = $dbase->prepare("SELECT protocol, extport, zewIP FROM lms_nowa.serwer WHERE id=3"); to wtedy oczywiście weźmie 3 rekord nie wiem jak napisać te zapytanie żeby generował wszystkie rekordy z tabeli.Proszę o jakieś propozycje
Powód edycji: [erix]: przeniosłem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:53 |