![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Ponownie
Mam problem z ustawieniem wysokosci diva. Do rzeczy: Mam za pomoca slidera przesuwana strone w pionie, 4 divy zawierajace rozny kontent, pierwszy div zawiera obrazek ustawiony jako tlo, pozostale zawieraja pare innych pierdol, interesuje mnie to czy mozna ustawic auto wysokosc pierwszego diva tak by dopasowywal sie do wysokosci okna przegladarki. poznizszy link przedstawia obecna sytuacje: http://dtp-sklad.pl/div/test.html zalezy mi na tym aby pierwszy div ustawial sie zawsze tak by wypelnial cala wysokosc okna przegladarki. Mam nadzieje ze jasno to wszystko w miare opisalem ![]() Z gory dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie osiągniesz takiego efektu samym CSS. Jedyne co przychodzi mi do głowy to wychwycenie rezdzielczosci javascriptem, przekazanie zmiennych do php za pomoca np. cookies a nastepnie dopasowanie diva do rozdzielczosci. Ale to i tak sie nie sprawdzi w przypadku gdy user zmieni rozmiar okna, np gdy nie ma go zmaksymalizowanego.
Nie wiem, moze ktos ma lepszy pomysl. Ten post edytował sadistic_son 6.11.2009, 21:12:58 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukalem wlasnie rozwiazan zwiazanych z java ale srednio funkcjonalne - lub kiepsko szukalem - jakkolwiek dzieki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Jeżeli chcesz rozciągnąć pojedynczego DIVa na 100% wysokości to wystarczy:
Nie chce mi się szczerze powiedziawszy wgłębiać teraz w Twój kod, ale może Ci się to przyda. Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem, ale kluczem do ustawienia wysokości na 100% jest ustawienie parametru height: 100% dla rodzica (np. body). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:01 |