![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W jaki sposób pobrać plik z katalogu chronionego hasłem, a dodatkowo nie znając nazwy pliku, tylko mając do dyspozycji url w stylu: Download.aspx?file=Gp710gSKmjxctvITnLuwpsKvy3wsaZFn ? Udaje mi się pobrać ten plik za pomocą curl'a, ale nie wiem w jaki sposób po pobraniu go do zmiennej, wysłać go do przeglądarki, tak aby użytkownik mógł zapisać plik na dysku. Pozdrawiam Ten post edytował Skyline 5.11.2009, 10:48:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o header: http://php.net/manual/en/function.header.php
może o to Ci chodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym żeby to było tak proste jak za pomocą header, ale w tym przypadku raczej sie tym nie da.
Póki co kod pobierajacy plik do zmiennej wygląda tak:
Plik zapisany jest do zmiennej $data i teraz jak go wysłać do przeglądarki tak żeby użytkownik mógł go zapisać na dysk? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nie po to ktoś na nie Twoim serwisie ustawiał ukrywanie ścieżki pliku na serwerze by każdy sobie ściągał pliki jak leci
![]() Musisz więc w dalszej części skryptu wyłapać jakie headery są Ci przesyłane przez serwer z jakim się łaczysz, byś mógł rozpoznać z czym masz do czynienia. Sama zawartość zmiennej nic Ci nie da, bo nawet nie wiesz co przesyłasz. Czy to zip, exe czy może jpg? -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Thek - nie moge Ci napisac co to za serwer i dlaczego sa te pliki ukrywane bo to poufne dane. Pytanie dotyczy php: jak plik pobrany curlem wyslac do przegladarki tak by uzytkownik mogl go zapisac na swój dysk.
Znalazłem taki sposób: http://wortal.php.pl/phppl/wortal/artykuly...ysylanie_plikow I można by go zaimplementować, jednak skrypt ten najpierw pobrany plik z zewnętrznego serwera zapisuje w swoim katalogu, a następnie ten plik mógłby zostać wysłany do przeglądarki za pomocą funkcji header(). Jednak wolałbym uniknąć pośredniczenia lokalnego serwera i przesyłać plik bezposrednio do uzytkownika do przeglądarki. Mogę to zrobić stosujac funkcje header() i bez udziału curl przekazywac plik ze zdalnego serwera do przegladarki uzytkownika jednak w tej sytuacji mozna podejrzec haslo autoryzacyjne co nie jest wskazane. Ten post edytował Skyline 5.11.2009, 11:53:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 13:04 |