![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt jak odsiebie.pl
Musi byc multiserwer - jeden serwer nie da rady ![]() Upload z paskiem postepu - jednoczesnie do 20 plikow o wielkosci do 800 mb - wielka sprawa ale chyba to nie ma znaczenia piszcie na gumamen@interia.eu interesuje mnie niezawodność i profesjonalne wykonanie no i sensowna cena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Tak się składa, ze negocjowaliśmy (mentax) z OdSiebie przejęcie zarządzania ich kodem - i wierz mi - koszt wykonania (porządnie) takiego serwisu do ładne kilkadziesiąt tysięcy PLN. Do tego hosting zarówno na pliki (OdSiebie skończyło na AFAIK 50kilku ) jak i na "frontend", obsługa loadbalansera - po tym i po poprzednim Twoim poście spokojnie wnioskuję, że musisz się zdać na własnoręczną dłubaninę. Jeśli się zasugerowałeś tym, że pismacy napisali, ze 50k z reklam było - te 50k nawet (albo ledwo-ledwo) nie pokrywa kosztów utrzymania systemu.
Ahh.. Nie wspomnę nawet o obsłudze prawnej, aby być zabezpieczonym przed taką wpadką, jaką zaliczył Łukasz... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdę mówiąc prowadzę już podobny serwis www.123upload.pl ale niestety nie spełnia on moich oczekiwań
![]() ma doskonale rozwiązania jeśli chodzi o upload i download ale nie ma wyszukiwarki itp itd - będę musiał podłubać. chodzi mi głownie o dodanie przeglądania plików użytkowników przez innych, podgląd kilku rzeczy (np 5 min filmu i fotki, mp3 - rozumiecie co i jak) no i wyszukiwarka. Co do prawa - nie boje sie policji bo mam doskonalego adwokata ktory obsluguje moja firme i mowi co mam robic (zyje z czegos innego a hosting moze sie uda moze nie) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
odsiebie.com tez nie bało się policji :-)
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scanner: skończyliśmy na prawie 100 maszynach
![]() te 50k jak mi powiedział na przesłuchaniu niebieski informatyk to wzięli tylko z jednej faktury (miało ładnie wyglądać w notatce prasowej) - na sprzęt by nawet nie starczyło, wogóle nie zrobili rozeznania.. Ten post edytował rubin 19.11.2009, 16:30:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 09:42 |