![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pytanie dokładnie tak jak w temacie. Słyszałem, że są do tego jakieś programy? Proszę o podpowiedzi, rady... Pozdrawiam, Daniel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak są takie programy jak np Apache plus PHP instalujesz na własnym komputerze wrzucasz stronę do katalogu apacha htdocs i odpalasz skrypt przez localhost
PHP: Instalacja i konfiguracja Jeżeli skrypt potrzebuje bazy danych wtedy musisz doinstalować jeszcze odpowiadanie bazy np Mysql czy Postgresql i skonfigurować połączenie w skrypcie php do bazy danych. @down To może to forum php: odpalenie strony php na płycie Ten post edytował emp 4.11.2009, 23:56:13 -------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
@up
On chce odpalić skrypt na innym komputerze plik php na którym nie ma zainstalowane Apache ani PHP. Ma stronę na płycie i nie chce instalować na innym komputerze nic... źle go chyba zrozumiałeś. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 4 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz skorzystać z Linuksa odpalanego z pendrive'a, co powinno znacznie sprawę uprościć. Do wyboru jest wiele dystrybucji. Ja używałem kiedyś Slaksa i mogę go polecić.
Ten post edytował grn 4.11.2009, 23:52:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi choć emp rzeczywiście mnie nie zrozumiał ale to nic ;-)
Poradziłem sobie, może ktoś będzie w przyszłości zainteresowany takim rozwiązaniem to poniżej wklejam linki do dwóch ciekawych projektów typu "mini server" - można odpalić z każdego urządzenia: http://portablewebap.com/ http://www.uniformserver.com/ Pozdrawiam, D. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 09:28 |