![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam strone http://opalanienatryskowe.eu/ w ie nie można przewijać w dół, natomiast w operze nie widać napisu opalanie-natryskowe.eu co jest przyczyną? -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyłącz obsługę js-a w operze to się dowiesz dlaczego tak się dzieje.
Widocznie podany kod js nie działa dobrze na operze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki a dlaczego w ie nie można przewijąc?
-------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja patrzyłem na IE 6 (emulowana przez wine) i stronę można bez problemu przewijać.
Tak na przyszłość: podawaj więcej szczegółów co do problemu i zastanów się czy podane tagi w temacie są odpowiednie. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
na ie 7 i 8 pasek przewijania pojawia się podczas ładowania strony i zaraz znika ;/
koledzy nie wiecie co jest przyczyną? -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie na ie 7 i 8 nie dziala , zapytam z ciekawości co może być przyczyną|?
|
|
|
![]()
|
|
witam
czy naprawdę nikt nie wie co jest przyczyną? -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do opery, problemem może być unitpngfix.js, zobacz bez niego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok z opera sobie już poradziłem na kompie mam już poprawiony plik, natomiast co z tym IE, nigdy takiego problemu nie miałem przeszukałem google i nic nie znalazłem. Czy ktoś przypuszcza co to?
-------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt, unitpngfix.js, popraw też błędy http://validator.w3.org/check?verbose=1&am...atryskowe.eu%2F
Ten post edytował athei 5.11.2009, 20:57:58 |
|
|
![]()
|
|
tylko jak to poprawić nie znam się na js, czy ktoś wie gdzie jest błąd?
skrypt wyglada tak CODE var clear="images/clear.gif" //path to clear.gif
pngfix=function(){var els=document.getElementsByTagName('*');var i_p=/\.png/i;var i=els.length;while (i-- >0){var el=els[i];var es=el.style;if(el.src&&el.src.match(i_p)&&es.filter==''){el.height = el.height;el.width = el.width;es.filter = "progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='"+el.src+"',sizingMethod='crop')";el.src = clear;}else{var elb=el.currentStyle.backgroundImage;if(elb.match(i_p)){var path=elb.split('"');var rep=(el.currentStyle.backgroundRepeat=='no-repeat')?'crop':'scale';es.filter="progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='"+path[1]+"',sizingMethod='"+rep+"')";es.height=el.clientHeight+'px';es.backgroundImage="none";}}if (el.currentStyle.position!='absolute' && !es.filter && !el.tagName.match(/(body|html|script)/gi)) es.position="relative";if (es.filter&&el.currentStyle.position=="relative") es.position="static";}} window.attachEvent('onload',pngfix); -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zastosuj inny pngfix...
Poza tym, a może przede wszystkim, kod wrzucaj w komentarze warunkowe dla wersji IE starszych od 7 (bo od 7 już sobie radzą z png, a inne przeglądarki już od dawna ![]()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
pngfix nie nie daje, moze ktos mi przedstawić jak mialby wyglądac kod?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:28 |