![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, ktory pewnie jest dziecinnie prosty, ale przegladam juz php.net drugi dzien i nie wiem nawet jak do kwestii podejsc, wiec prosze o porade.
Mam takie tablise:
W wyniku funkcji chcialbym otrzymac tablice mowiaca czy elementy z $owoce znajduja sie w ktorejkolwiek z podtablic zakupy Podejrzewam, ze mozna to zrobic tak:
Czy jest jakas szybsza i latwiejsza metoda? Ocyzwiscie w powyzszym przykladzie wszystko jest maksymalnie uproszczone. Pozdrawiam, Pawel Ten post edytował pablo2 4.11.2009, 22:42:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz, ale nie do konca jest ona rozwiazaniem (moze niedokladnie sprecyzowalem pytanie).
Bez wzgledu na to czy uzywam 'in_array', czy 'array_search' musze zrobic dwupoziomowe 'foreach', co przy bardzo duzej ilosci rekordow moze znacznie wydluzyc czas dzialania skryptu. Zalezaloby mi na tym zeby jakos to obejsc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zserializuj i bedziesz mial pojedynczego stringa do przeszukania
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:12 |