![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam dopisac podstronkę na serwerze home.pl gdzie jest juz strona w zendzie. moja ma dzialac spod podkatalogu, np www.stronadotychczasowa.pl/mojastrona
Dotychczas, na innych serwerach radzilem sobie takimi htaccessami: kat glowny mojej aplikacji(czyli podkatalog /mojastrona): RewriteEngine On RewriteRule .* public/index.php kat public: RewriteEngine Off allow from all w katalogu nadrzędnym(nad /mojastrona) dodawałem tylko wpis RewriteRule ^baza_klientow - [L] i wszystko dzialalo. do czasu. na wspomnianej stronie jest taki oto htaccess:
po dłuższych zabawach albo dostaję błędy 500 albo żądania "łapie" ten "wyższy" zend... co dziwne, po dodaniu RewriteRule ^baza_klientow - [L] żądanie np www.stronadotychczasowa.pl/mojastrona/phpinfo.php dziala, ale juz przekierowanie z www.stronadotychczasowa.pl/mojastrona nie... proszę o pomoc :| |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego
Kod RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [L] a nie Kod RewriteRule .* index.php [L] ? a ustawiasz /mojastrona w baseUrl? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście ustawiam baseUrl...
ten większy htaccess nie został napisany przeze mnie, wolałbym w nim nic nie zmieniać - potrzebny mi raczej wpis który zrobi wyjątek w tej regule dla mojego podkatalogu(wpusci wszystko do srodka, tam zajmie się tym już moj htaccess) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli dodasz .htaccess w tym katalogu to nadpisze on ustawienia z katalogu wyzej dla adresow przechodzacych przez ten katalog - nie wystarczy to?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
podpialem subdomene pod katalog i dodałem w metodzie init() w kontrolerze głównym linię $this->_helper->Redirector->setUseAbsoluteUri(true); - ponoć jej brak jest powodem wielu problemów na serwerze home.pl. już działa w każdym razie
Ten post edytował zordon 6.11.2009, 09:32:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:09 |