![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcę zastosować polecenie update dla zapytania wyglądającego tak:
w tabeli, która wygląda tak:
Czyli chcę zamienić tylko rekord " languagevar_value", czyli np dla wartości Admin Panel zostanie wstawione Panel Administratora, a reszta pozostanie bez zmian, dodam, że nie jest to kilka zapytań tylko kilkaset. Jeżeli był taki temat to proszę o link ponieważ nic podobnego nie mogłem znaleźć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli chcę zamienić tylko rekord " languagevar_value" nie rekord tylko kolumnę.
jeżeli dobrze zrozumiałem o co tobie chodzi. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście, kolumnę, ale sęk w tym, że takich
linii kodu musiał bym napisać kilkaset, a do dyspozycji mam już plik z danymi i szukam metody zastąpienia wyrażeń w bazie moimi. Tzn mam plik w którym mam: `se_languagevars` (`languagevar_id`, `languagevar_language_id`, `languagevar_value`) VALUES (1, 2, 'Panel Administratora'), (2, 2, 'Zarządzanie siecią'), (3, 2, 'Posumowanie'), (4, 2, 'Użytkownicy'), (5, 2, 'Administratorzy'), (6, 2, 'Raporty'), ........ I chcę zamienić te wpisy, czy jest jakiś sposób, coś w stylu update all, żebym nie musiał, każdej linijki kodu przepisywać osobno? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może zrób insert do tymczasowej tabeli a później update z podzapytaniem.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:18 |