![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam dosyc banalne pytanie tworze cache cos al'a Kohana bo rozwiazanie z katalogami mi sie nie podoba.
I mam problem powiedzmy ze pobieram wszystkie news'y z bazy jest ich 15 i tablica w pliku cache wyglada mniej wiecej tak: Kod Array( 0 => array( 'id' => 1, 'tytul' => 'Pierwszy news', 'autor' => 'marcio' ), 1 => array( 'id' => 2, 'tytul' => 'Drugi news', 'autor' => 'vodka' ), 2 => array( 'id' => 0, 'tytul' => 'Trzeci news', 'autor' => 'FLash' ) ) //itp dalesz 12 news'ow Ok nie ma problemu gdy chcemy pobrac wszystkie news'y. Co jesli chce pobrac tylko pierwszym 5 na 1 strone potem od 5 do 10 na 2 wiem jak zrobic stronnicowanie nie o to chodzi, jednak nie wiem zabardzo jak zaprojektowac cache bym mogl tez na jego podstawie stronnicowac. Mysle ze tak jak pokazalem jest good jednak nie jestem pewny. Powiedzmy ze ten plik z tym array'em ktory pokazalem nazywa sie news.cache.php bez zadnych tagow. Moglbym tak zaimplementowac funkcje getFromCache() bym mogl zrobic cos takiego:
Cos w tym stylu wtedy pobierze mi news'y z index'ami od 5 do 10 np. EDIT: Przyszlo mi do glowy jeszcze jedno rozwiazanie by plik robic jednak z tagami: news|1-5.cache.php Wtedy w metodzie getAllNews() pobieramy z url'a limit tak jak sie to zawsze robic i pobieram za pomoca tagu ktory wezme z url'a? Co o tym myslicie? Ten post edytował marcio 4.11.2009, 11:27:05 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:50 |