![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką funkcję:
$(function() { $("#new_auction1_cat1").change( function() { $.getJSON("test", {id: $(this).val()}, function() { alert('options'); var options = ''; options = 'sadjslkjdlk'; alert('options'); $("#footer").html(options); }) }) }) #new_auction1_cat1 jest selectem #footer jest divem Żądanie jest wysyłane z parametrem, który jest wartością value pola, ale nie jest wywoływana funkcja. Istnieje akcja 'test' w kontrolerze i widok. Nie wiem czemu ta funkcja nie chce się wywołać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim zacznijmy od tego, że jeśli ajax to najlepiej zaopatrzyć się w firefox + firebug. To podstawa, jeśli już to będziesz miał, to zobaczysz jaki adres jest wywoływany i jaka jest odpowiedź serwera.
Przyjrzyj się temu jaki adres wywołujesz, jeśli nie dodałeś trasy, która pasuje do adresu /test, to symfony oczywiście będzie chciało wywołać akcję index z modułu test. Czyli chyba nie tak jak chciałeś, podaj poprawny adres i wszystko będzie działać. Na przyszłość koniecznie używaj bbcode, kod w postacji której podałeś nie jest przyjemny do przeglądania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzywam firebuga. Okazało się że za bardzo zagnieździłem wszystko. Tak działa:
$(function() { $("#new_auction1_cat1").change( function() { $.getJSON('test', {id: $(this).val()}, display_cat2()) }) }) function display_cat2() { var options = 'sdsada'; $("#new_auction1_cat2").html(options); //$('#new_auction1_cat2 option:first').attr('selected', 'selected'); } Ten post edytował blackroger 4.11.2009, 00:33:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 23:07 |