Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> komputer ~1700zł, moja propozycja, co zmienić, żeby było lepiej a cena nie uległa zmianie
TroYan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wiem, że takich tematów jest miliard, ale one szybko tracą na aktualności więc z góry przepraszam, za ewentualny dubel. moja wizja jest taka, ale kozakiem w te klocki nie jestem więc:

1. Intel Core2 Duo E7500 2,93GHz BOX 419 zł

2. AsRock G31M-S Zawiera: karta graficzna, karta sieciowa, karta muzyczna 163 zł

3. GeForce with CUDA 9600 GT Asus Magic 512MB (PCI-E) (DDR2) 299 zł

4. GoodRam DDR2 4GB 800MHz CL5 428 zł //pojedyńcza kość

5. Seagate 1 TB Barracuda 7200.12 (32MB, Serial ATA II) 319 zł

6. Take.Me Swift 400W z rączką Zawiera: zasilacz 135 zł

Razem: 1763 zł

//ceny komputronika.

komputer ma mi głównie służyć do pracy z takimi programami jak Visual Studio 2010, Photoshop CS3, CS4, przy włączonym Firefoxie (z kilkoma kartami) oraz winampem i o zgrozo "nowym gg", bo na win7, który posiadam [oryginał <duma_rozpiera>] inne komunikatory mają problem z polskimi znakami (pewnie dlatego, że mam angielską wersję). Czasami też będę chciał w coś pograć, ale to nie jest priorytet. (GTA IV, UnrealTournament3, UT2004) - czy ten sprzęt wystarczy?

p.s. 1 - proszę nie doradzać mi zmiany dysku na mniejszy. to i tak jest mało jak na moje potrzeby smile.gif

p.s. 2 - przy ewentualnej zmianie komponentów, proszę, żeby cena nie wzrosła. I tak muszę się lekko zadłużyć, żeby to naskubać winksmiley.jpg prędzej zmienić konfigurację od zera żeby była jak najwydajniejsza ale do ~1750 zł

p.s. 3 - karta graf. napisałem, że gry to nie priorytet, jednak no czasem będę chciał pograć winksmiley.jpg

--------------------
zmoderowano - waga i rozmiar
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:06