![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Otóż borykam się z tym problemem, że próbuję połączyć formularz z weryfikacją napisaną w JavaScript wypełnionych pól. W php mam napisane zapisywanie do pliku tekstowego i odczyt. I teraz w czym tkwi problem. W momencie gdy odświeżę stronę lub po prostu na nią wejdę już są dopisywane puste pola do pliku tekstowego i wyświetlane na stronie mimo że nie wcisnąłem przycisku do wysłania... Czy jest ktoś w stanie mi z tym pomóc? Poniżej zamieszczam kody poszczególnych sekcji, czyli przycisku formularza, walidacji w JS i zapisu do pliku w php.
Przycisk CODE <button onClick="validation()" type="submit" name="wyslij" value="Wyslij">Wyslij</button> Walidacja w JS CODE <script language="JavaScript"> function validation () { if (document.getElementById("imie").value == "") <------>{ <------>alert ("Wpisz imie!"); <------>return false; <------>} if (document.getElementById("nazwisko").value =="") <------>{ <------>alert ("Wpisz nazwisko!"); <------>return false; <------>} if (document.getElementById("telefon").value =="") <------>{ <------>alert ("Wpisz telefon!"); <------>return false; <------>} if (document.getElementById("miesiac").value =="") <------>{ <------>alert ("Wybierz miesiac!"); <------>return false; <------>} if (document.getElementById("dzien").value =="") <------>{ <------>alert ("Podaj dzien!"); <------>return false; <------>} <------>else <------>{ <------>document.wyslij.submit(); <------>return true; <------>} <------> .... } </script> Zapis do pliku i odczyt na stronę CODE <? $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $telefon = $_POST['telefon']; $miesiac = $_POST['miesiac']; $dzien = $_POST['dzien']; $uwagi = $_POST['uwagi']; $wyslij = $_POST['wyslij']; if (isset($wyslij)) { $plik = fopen('dane.txt', 'a'); fwrite ($plik, "Dane rezerwacji: ".$imie.", ".$nazwisko.", ".$telefon." w dniu: ".$dzien." ".$mie fwrite ($plik, "Wyslales formularz dnia ".date("Y-m-d")." "." o godzinie ".date("H:i:s")."\n"); fclose($plik); } ?> <? $wyniki = file ("dane.txt"); foreach ($wyniki as $element) { echo ($element."<br>"); } ?> Jakby były jakieś niejasności to pytajcie. Bardzo mi zależy żeby to napisać bo jest to projekt do strony. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:26 |