![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem, czytam o tym od jakiegos czasu i nie wiem do tej pory jaka metode zastosowac? ![]() Margin: 0 auto; dla srodkowej kolumny odpada poniewaz chcialbym w lewej i prawej kolumnie umiescic jakas zawartosc. Macie jakies pomysly? Przedstawiam obrazek: http://img10.imageshack.us/img10/7588/problempp.png Ten post edytował eizomaster 3.11.2009, 16:12:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 10 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wyswietla sie jako 50% strony, jedno pod drugim - obrazek: http://img682.imageshack.us/img682/1440/problem2.png
<div style="width: 100%;"> <div style="max-width: 50%; background-color: red;"> lewe </div> <div style="width: 800px; background-color: green;"> srodek </div> <div style="max-width: 50%; background-color: red;"> prawe </div> </div> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A float dla bocznych kolumn?
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 10 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym, że lewa kolumna ma float: left, a prawa ma mieć float:right.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2008 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat
sprawdzałeś jak to wygląda zanim koledze pomagałeś? wiocha nie potrafię wygooglować nawet tego... a co chciałbyś umieścić w bocznych - bo jeśli nie tekst tylko obraz to zrobiłbym środkową margin: auto a obrazek w tle <body> ![]() Ten post edytował sebastiankozub 5.11.2009, 01:51:46 -------------------- >> strony internetowe - Leszno <<
>> skup samochodów osobowych << >> programy żużlowe << |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...Mianowicie mam layout w trzech kolumnach, kolumna lewa ma mieć x%, kolumna srodkowa np. 800px i kolumna prawa rowniez ten sam x%, gdzie x% dostosowywalby sie automatycznie tym samym kolumne srodkowa umieszczalby na srodku. gdzieś coś podobnego znajomemu robiłem - już jestem zmęczony i na testy nie mam czasu ale pokombinuj w ten deseń (no akurat z position:abslute - sorki ale musisz kombinować jeśli chcesz inaczej ale coś w ten deseń):
na pewno da się to też inaczej ale trzeba po testować (o 6 muszę wstawać do pracy więc nie mam nawet czasu sprawdzić to co napisałem) - ale coś w ten deseń - poprzesuwaj marginesami, padingami - jeśli chcesz na inne position to z float możesz kombinować ustalając wcześniej rozmiary bloków ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Efekt 3 kolumn, podobnie jak proponował Zegarek84, tylko testowany
![]() IE nie wyświetli tego, dopóki nie zrobisz dodatkowej deklaracji w postaci np. margin-left:-1px; dla elementu lewy/prawy. Ma problem z wartościami po 50% (nie potrafi tego podzielić...) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:38 |