![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w jaki sposób można z zadanego katalogu usunąć wszystkie pliki które posiadają
dajmy na to rozszerzenie xml unlink wymaga podania konkretnej nazwy pliku a nie wiem czy da się usunąć pliki o zadanym rozszerzeniu bez znajomości ich nazw? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w jaki sposób można z zadanego katalogu usunąć wszystkie pliki które posiadają dajmy na to rozszerzenie xml unlink wymaga podania konkretnej nazwy pliku a nie wiem czy da się usunąć pliki o zadanym rozszerzeniu bez znajomości ich nazw? Ależ nazwy plików można poznać (php: glob()), a wtedy i usunąć ![]()
@Down: Przepraszam za to - pisałem z pamięci i nie pamiętałem czy glob zwraca pełną ścieżkę, czy tylko pełną nazwę pliku/katalogu ![]() Ten post edytował Nattfarinn 3.11.2009, 11:10:11 -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:15 |