![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Dopiero uczę się formularzy i programowania w php nie jestem w tym jeszcze biegły, dlatego mam pytanie Mam coś takiego: W pozycji value jest "X" informacja o wyborze zapisywana jest do komórki w bazie MySQL. Chcę by zamiast znaku "X" w tabelce wyświetlił się znak graficzny. Pobieranie danych z bazy napisałem w php. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to raczej tego nie da się tak zrobić bo value może przyjmować tylko wartości typu string więc obrazki, dźwięki itp odpada.
Po drugie co rozumiesz przez "Chcę by zamiast znaku "X" w tabelce wyświetlił się znak graficzny." i o jaką tabelkę Ci chodzi ![]() -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast "X" wyświetlanego jaki jest pobierany z formularza
chcę wyświetlić gif-a lub jpg czyli znak w formacie graficznym a nie tekstowym. Pytasz się jaka tabelka? Mianowicie informacja o zaznaczeniu jest zapisywana do bazy MySQL następnie jest pobierana informacja o tym czy jest zaznaczony punk typu "checkbox" jeśli tak to plik w php pobierze informację z bazy i wyświetli w tabeli znakiem tekstowym "X". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 10:18 |