![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam napisalem sobie szkielet klasy do walidacji formularzy.
Prosze nie patrzec na sam kod ani ze sa error'y na sztywno bo to sie zmienie lecz na sama logike:
Testuje jak narazie tylko na jednej funkcji analogicznie potem bedzie dzialalo i na reszcie. No i robie taki maly test:
Ten print_r() daje mi: Cytat Validation Object ( [type:protected] => post [rules] => Array ( [logins] => Array ( [vodka] => required ) [haslos] => Array ( [] => required ) ) [msg] => ) No i jak widac i msg jest puste i wyswietli mi sie info ze wszystko good. Gdy ustawie tylko jedna zmienna np logins i ustawie ja jako pusta to dziala wyswietla error dla tego pola lub gdy nie jest puste nie wyswietla wiec robie cos zle w funckji Validation() jednak nie wiem zabardzo co chyba ze ogolnie zle zaprojektowalem tablice z danymi. Prosze o pomoc i z gory dzieki. EDIT: Teraz tak przegladajac post z drugiego kompa zauwazylem ze jest blad: Powinno byc:
Podajac jednak tylko required jako 3 argument to nic nie zmienia. Ten post edytował marcio 3.11.2009, 01:43:29 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja sekcja:
Jest źle napisana. Sprawdzanie walidacji jest ograniczone do pierwszego poprawnego elementu (linia 89 i 90: return true;). Ten warunek jest tam zupełnie nie potrzebny. Nie zagłębiając się w resztę:
I będzie śmigało... ![]() Ten post edytował Nattfarinn 3.11.2009, 10:29:24 -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ogolnie zrobilem dokladnie to co ty, spojrzalem jeszcze raz na klasy walidacji z kohany,CI i Mohebo i wtedy sie skaplem ze fakt faktem return konczy dzialanie metody validation() eh bylo juz pozno i robilem takie byki ze hej.
Ale dzieki za fatyge masz + tylko dzis dokoncze klase i jak bede mial jeszcze jakies watpliwosci to napisze. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:13 |