![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukałem forum ale nie spotkałem nigdzie rozwiązania mojego problemu. Posiadam bazę jest dość dużo użytkowników i chciałbym poleceniem dodać do numeru id kolejne cyfry mianowicie jak jest id = 5; ja wpisując id = id + 999 dostane wynik 1004 a ja chciałbym otrzymać 5999. Kombinowałem na różne sposoby ale nic. To samo się tyczy nazw jak mam nazwe = nick ja przypisalem mu nazwa = nazwa + cos nie otrzymalem nickcos tylko 0. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może źle połączyłeś stringi? Pokaż kod, bo nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze wartości to id. I ja teraz wpisuję id = id + 5 to otrzymuje 876271, a ja chciałbym otrzymać 8762665 i to samo tyczy się nazw żeby do nazwy dodać jakieś litery. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zrób sobie zmienne i wrzucaj do bazy zmiennymi. Np jeśli chcesz coś dodać do nazwy to zrób:
$name= $staranazwa.$dodatek; I podobnie z numerem ID. Zrób zmienną, dodaj do niej wartość i wrzuć tę zmienną w zapytanie. $newid= $id + $dodawana wartość O coś takiego Ci chodzi? Bo nadal nie wiem, czy łapię. |
|
|
![]()
|
|
No o takie coś tylko chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość w samej bazie bo php to nie umiem za bardzo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 31.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukałem forum ale nie spotkałem nigdzie rozwiązania mojego problemu. Posiadam bazę jest dość dużo użytkowników i chciałbym poleceniem dodać do numeru id kolejne cyfry mianowicie jak jest id = 5; ja wpisując id = id + 999 dostane wynik 1004 a ja chciałbym otrzymać 5999. Kombinowałem na różne sposoby ale nic. To samo się tyczy nazw jak mam nazwe = nick ja przypisalem mu nazwa = nazwa + cos nie otrzymalem nickcos tylko 0. Proszę o pomoc. Spróbuj
Zwróć tylko uwagę, aby kolumna Id miała odpowiednią szerokość. |
|
|
![]()
|
|
O to mi chodziło, działa dziękuje bardzo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:19 |