![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nigdy nie praktykowalem pod linuxem, moja wiedza w tym temacie jest czysto podręcznikowa ![]() Mam drugi komputer, taki przeżytek, Celeron 900Mhz, 128RAM i chcialbym wrzucić na niego linuxa, aby spróbować postawić na nim Apacha. Taki maly domowy serwer. Czy moglibyście mi podpowiedzieć jakiego linuxa wybrać aby na tak sabym sprzęcie jakoś to wszystko chodzilo? Wielkie dzięki, pozdrawiam Adam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja polecam Debiana albo Free-BSD (dla zaawansowanych).
Ale każdy powie Ci co innego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 6 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na tego kompa co masz, debian bez zadnych X, ewentualnie xfce. zapomnij o apacha, jak masz tak malo zasowbo to nginx/cherokee + php na fast-cgi a mysql bez innodb i ci pociagnie
![]() Ten post edytował atsuki 3.11.2009, 14:22:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 13 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat albo Free-BSD (dla zaawansowanych). I będzie czekał 5 h na wynik kompilacji, po czym ukaże się błąd? Ja polecam Centos 5. Ten post edytował mydoom.h 3.11.2009, 14:59:38 -------------------- Tani hosting - GlowaNET.pl | Hosting na Litespeed | PHP 5.2 | MySQL 5.1
Pakiety już od 22zł rocznie! Hosting SEO Domeny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście prawie nigdy nie miałem problemów z kompilacją Free-BSD, może następnym razem warto zapoznać się z dokuneacją
![]() A co do apacha to na takiej konfiguracji kompa. też będzie działać, biorąc pod uwagę że konfiguracja ma być do celów szkoleniowych/testowych to nie będzie poddawana jakims dużym obciążeniom. Tylko system postaw jako czysty podstawowy w trybie text. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat I będzie czekał 5 h na wynik kompilacji, po czym ukaże się błąd? Śmiem twierdzić, że stawianie wszystkiego na FreeBSD jest IMHO prostsze niż jakimkolwiek Linuksie (mam na myśli serwer). No pomijając filozofię plastrów, to tylko "zaskakuje" na początku. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:47 |