|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam pewien problem techniczny i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać
A więc tak, mam tablice:
Z tablicy przy pomocy pętli generuje kilka inputów typu checkbox: I teraz mam pewien problem ponieważ zastanawiam się jak aktywne checkboxy poskłądać do jednej zmiennej typu:
(tablica ma dość sporo rekordów dlatego ręcznie się nie opłaca tego wpisywać) Zapewne rozwiązanie tego problemu jest jakieś banalne tyle że na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść Macie może jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu -------------------- Pozdrawiam,
Michał Kryński |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
a nie możesz po prostu przejechać wszystkich checkboxów i aktywne wrzucić do nowej mniejszej tablicy ?
nawiasem mówiąc postępując wg. Twojego sposobu stworzysz łańcuch znaków czyli 1010101011100 w zależności czy zaznaczone czy nie, dlatego proponuje mój sposób. np. pętla foreach załatwi sprawę Ten post edytował Fixus 2.11.2009, 13:40:53 |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Generuj sobie pola w postaci tablicy czyli:
Po przesłaniu formularza wyświetli tablicę $_POST: aby zobaczyć w jakiej formie dostaniesz dane. Dalej już sobie poradzisz; jeżeli nie to spójrz na to:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki za podpowiedzi
Osobiście wpadłem na jeszcze coś innego:
i akurat to spełnia moje wymagania -------------------- Pozdrawiam,
Michał Kryński |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:40 |