![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem pewny, że podobne tematy już były ale nie mogłem znaleźć nic, co by mi pomogło. Mam prosty formularz do logowania i do rejestracji. Mam niejakie pojęcie o php, sql i js ale nie wiem jak zrobić tak, że jak klikam na "Zaloguj" albo "Zarejestruj" to skrypt sprawdza bez przelogowania czy - przy logowaniu - podane dane są poprawne i wykona dalsze instrukje - przy rejestraji - podane dane są poprawne, czy takiego już np. login już nie ma i też wykona dalsze instrukcje. Wszystko odbywa się na bazie MySQL. Proszę o pomoc, nic jeszcze nie robiłem w ajaxie i nie wiem jak się za to zabrać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz sobie w google form validation ajax.
Sprawdzanie po stronie przeglądarki danych zobowiązuje także do sprawdzania danych w php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam i nie bardzo, niby coś jest ale nie nadaje się dla mnie. Nie znalazłem dokładnie tego, co potrzebuję. W dalszym ciągu proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
człowieku, zacznij od nauki szukania informacji
http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...gin-validation/ http://docs.jquery.com/Plugins/Validation Ten post edytował Spirit86 31.10.2009, 22:05:56 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za głupie pytanie, ale czy to może sprawdzać dane pobrane z bazy danych mysql? Bo przykłady pokazują, że tylko o sprawdza wypełniony formularz, ja potrzebuję jeszcze pobieranie danych z mysql i porównywanie z wpisanymi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak pobierasz z bazy danych
to przy wysyłaniu formularza robisz walidacje. Dane sprawdzamy przed wgraniem do bazy danych, a nie po. Ten post edytował Spirit86 31.10.2009, 22:29:04 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o to, żeby po wpisaniu po pola np. login i opuszczeniu tego pola (onblur()) natychmiast i bez przeładowania skrypt sprawdził, czy dany login jest już w bazie danych. Nie bardzo umiem to wyżej podpiąć do tego ;/
Proszę, jeśli to możliwe, o w miarę zrozumiały kawałek kodu, który by to realizował. ref dalej nie wiem jak to zrobić ;/ Ten post edytował cisu 31.10.2009, 23:00:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:48 |