![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien kłopot. Załózmy, że kupuje na jakiejś grze broń. I chciałbym zrobić coś takiego, że mi pokazuje jakie bronie już poznałem. Kłopot w tym, że moge na nowo kupić tą broń i wtedy znów by to dodało do bazy. Nie mam bladego pojęcia jakiego if'a postawić.
i chciałem postawić if'a który sprawdza: jeśli jest już taka nazwa broni w tabelce to false. Jeśli nie ma to robi się UPDATE. Naprowadzi mnie ktoś na dobrą droge? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob tabele w ktorej beda wszystkie kupowane przez uzytkownikow bronie, np tabela
id id_usera id_broni jezeli juz wpis istnieje o naszym id i o broni ktora kupilismy to nie mozemy juz jej kupic. -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zrobic tak :
mozesz takze zamiast > 0 zrobic != 0 wtedy bedzie na odwrot ;-) ale tak jak MateuszScirka Ci napisal zrob 2 tabele, w jedenj trzymaj userow a w drugiej bronie i po id usera kojarz bronie Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:31 |