![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem ze znalezieniem danego klucza w bazie z pośród ok. 100 000 rekordów.
Wyszukuję dany klucz takim oto zapytaniem ("SELECT * FROM `tabela1` WHERE `key`='abcde123'") gdzie key jest podstawowym kluczem typu varchar(20). Skrypt, zwraca mi, że key nie został odnaleziony, natomiast gdy stworzyłem nową tabele taką samą, lecz tylko z jednym danym rekordem poszukiwanym, to key zostaje odnaleziony. Nie znam się na tym dobrze, ale wygląda na to, że to ma jakiś związek z dużą ilością rekordów. Da się to jakoś naprawić, abym mógł wyszukiwać rekordy z pośród dużej ilości rekordów? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A walnij coś takiego i zobacz czy ci znajdzie
Bo może masz w tym kluczu jakies białe znaki -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak już problem naprawiony, moje niedopatrzenie.. w każdym rekordzie było wstawione przejście do nowej lini
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 06:36 |