![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam do zrobienia stronkę o bardzo skomplikowanym layoucie i tak pomyślałem żeby ułatwić sobie pracę i skorzystać z jakiegoś edytora wysiwyg. Pamiętam że kilka lat temu takie edytory generowały straszne ilości kodu, do tego kiepsko było ze zgodnością z różnymi przeglądarkami. Jak dzisiaj się sprawują takie edytory, warto z nich skorzystać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz powiedzieć, że do tej pory używałeś notatnika? Człowieku, czy ty z marsa spadłeś? Edytory WYSIWYG są największym przyjacielem każdego programisty i służą one jedynie do kolorowania składni oraz do niewielkich podpowiedzi dot. danego języka, a ty pewnie używałeś FronPage'a który jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział jest bardziej WYSIWTF. Odpowiedź więc brzmi: tak, warto. Od razu polecam ci Notepad++.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Mam do zrobienia stronkę o bardzo skomplikowanym layoucie Jak dla mnie to już na starcie wszelkie WYSIWYGi odpadają. Prosty szablon można jeszcze od biedy (!) wyklikać, ale bardziej zaawansowanego nie. Jeżeli człowiek będzie miał problem z poprawnym ogarnięciem projektu to co dopiero program. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Blame: chyba nie zabardzo wiesz co to WYSIWYG
![]() Co do tematu - warto jeśli chcesz oszczędzić czas i wiesz, że _nigdy_ nie będziesz musiał tego kodu ręcznie edytować. Poprawianie kodu, który jest pełen absolutnie pozycjonowanych warstw nie należy do przyjemności :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ucho:Masz rację, pomyliłem pojęcia, przepraszam za pomyłkę
![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ProntPage i inne tego typu narzędzia są dla mnie zbędne, najlepiej i najwygodniej prosty edytor o wspomnianej wyżej Notepad++.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ProntPage i inne tego typu narzędzia są dla mnie zbędne, najlepiej i najwygodniej prosty edytor o wspomnianej wyżej Notepad++. Tak jak Czadus nic nie zastąpi ludzkiego umysłu, a oferty edytorów WYSIWYG są dla amatorów (bez obrazy). Moja ocena oprogramowania w plusach: (+++) Pajączek 5 - Mnóstwo bajerów, podglądy itp., ale za bardzo przekombinowany, już widok menu bocznego odstrasza. (+++++) Dreamweaver CS 4 - Bardzo fajny edytor, najfajniejsza funkcja z jaką się spotkałem, że dołącza wszystkie pliki które są includowane w skrypcie, kolorowanie niezłe, podgląd i wiele innych. (+++) UltraEdit - Wersja testowa, jednak fajnie się na niej pracowało (+++++) Notepad++ - Ciekawy, bardzo intuicyjny, łatwa konfiguralność (-----------) Notatnik - bez komentarza Ten post edytował potreb 31.10.2009, 17:27:48 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:19 |