![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem potocznie nazywanym w Internecie "noobem" ![]() Login.class.php
index.php
funkcja Contents()
Funkcja cnLogin
No właśnie i teraz jak wywołam
To w index.php wartość jest anonymous, jednak w funkcji cnLogin warość jest user (loguje się na użytkownika z takim statusem) 2 róże wartości singletona? ![]() Proszę oświećcie mnie ![]() P.S. Prosiłbym o konkretne wypowiedzi, a nie w stylu "naucz się php", czy " po co używasz singletona on ssie" Z góry dziękuje i pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W cnLogin
Kod $Login -> checkStatus na Kod $Login -> checkStatus() Zapewne masz wyłączone pełne wyświetlanie błędów (a jest bardzo przydatne) to nie widziałeś tego błędu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za zainteresowanie, i wykrycie tego byka, ale niestety to nie zmienia faktu, że nadal są 2 różne wartości i w funkcji jestem zalogowany, ale już w index.php nie...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Sporo tego kodu. Mój pomysł to wklejenie do każdej twojej metody zmianiającej wartość userStatus tej funkcji ( http://pl.php.net/manual/pl/function.debug...t-backtrace.php )
Uczyń swój userStatus prywatny bo od zwracania jej wartości masz metode, a nóż zabezpieczysz żeby przypadkiem tej wartości nie zmienić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak mi doradziłeś zmieniam wartość userStatus tylko w cnLogin, więc wstawiłem tam:
efektem jest:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:02 |