![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2002 Skąd: Zamosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Z CHWILA GDY CHCE SIE POLACZYC PRZEZ php DAM MI ERROR "Warning: _oci_open_server: Error while trying to retrieve text for error ORA-12154 in /var/www/html/env.php on line 33" CZY KTOS MI POTRAFI POMOC ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to juz chyba watek do dzialu apache'a?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2002 Skąd: Zamosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ![]() Z CHWILA GDY CHCE SIE POLACZYC PRZEZ php DAM MI ERROR "Warning: _oci_open_server: Error while trying to retrieve text for error ORA-12154 in /var/www/html/env.php on line 33" CZY KTOS MI POTRAFI POMOC ![]() OK wszystko w porzadku -- rozwiazalem (°-°) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2002 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc jestem poczatkujacy chcialbym zrobic se wlasny server wdomu ino nieumie zrobi apache+php jakby mi ktos mugl pomuc bylbym bardzo wdzieczy. Aha i moze ma ktos polski manual do php jka tak niech mi przesle na maila invasion@o2.pl albo wapno86@hoga.pl tez bede bardzow wdzieczny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.php.net/distributions/manual/ph...p_manual_pl.chm - tutaj możesz sciagnać sobie Manuala częsć po polsku
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nexus... jak rozwiązałeś ten problem? Ja sobie zainstalowałem ORACLE 10, łączę się przez wszystko do niego (Tora, Toad), ale php wyrzuca mi właśnie taki błąd... Co trzeba zmienić?
Pzdr Rafał |
|
|
![]()
|
|
Jezeli pamietam dobrze to apache musi rozpoznawac i byc skomplilowany na ;
OCILogon (podczas installacji Oracle musi to zainstalowac) User ma miec "variable" Oracle_home ustaviona dobrze "directory" gdzie sa strony php musi byc widziane przynajmniej w "read i execute" przez user "Apache" jak bedziesz compilowac apache to uzyj tego './configure' '--with-apxs=/usr/sbin/apxs' '--enable-track-vars' '--with-oracle=/home/oracle/OraHome1' '--enable-sigchild' zrob sobie stronke .php (phpinfo.php) zeby zrobic test typu "<? phpinfo (); ?>" i musi otrzymac taki resultat po skompilowaniu apache do supportowania oracle " oracle Oracle Support enabled Oracle Version 8.1 Compile-time ORACLE_HOME /home/oracle/OraHome1 powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadziałało...
php miałem juz ładnie skompilowane, ale problem był z samym OCIConnect - wyrzucał nieprawidłowe hasło/login, albo DB, ale pomogło dodanie ścieżek... pzdr --r>s Ten post edytował rsobczuk 27.06.2005, 11:14:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 19:33 |