![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie odnośnie stworzenia strony w wielu językach. W tym momencie mam to zrobione na plikach cookie a co za tym idzie adres w przeglądarce zostaje taki sam, czyli ktoś klika w odnośnik "po angielsku" w cookie ustawia mu się zmienna lang = en i zostaje załądowany plik z tablicą en.lang.php a chciałbym aby po kliknięciu w "po angielsku" w adresię strony było np www.strona.pl/en/index.html a nie jak jest teraz www.strona.pl/index.html. głownie chodzi o to zęby wyeliminować cookie. Proszę o pomoc Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Temat: Wielojzykowo zachęcam do lektury.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem czytałem ten temat jednak nie ma tam nic o tym jak przenieść zmienna en z pliku coockie do paska przeglądarki tylko o to mi chodzi resztę mam już zrobioną, może też być www.en.mojastrona.pl, tylko nie wiem jak to zrobić i jaką regułę dopisać do mod_rewrite
Ten post edytował styryl 29.10.2009, 15:57:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Doklejasz ją do każdego tworzonego linka (najwygodniej napisać sobie funkcję do generowania URLi). Następnie piszesz odpowiedni wpis do .htaccess z wykorzystaniem mod_rewrite aby nie traktował dwóch pierwszych znaków adresu jako katalogu, tylko jako nazwę języka.
|
|
|
![]()
|
|
A jak taka reguła ma wyglądać?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 17:50 |