![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam oto taki skrypt w jQuery
i chcę aby d1 się wyświetlało jak wybiore jakies pole w option dodaje tam id do wyświetlania tzn na firefoxie działa bez problemu, niestety na IE nie działa. -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z nieco innej beczki, niebardzo rozumiem, dlaczego w schowaj korzystasz z fadein()?
Ten post edytował Czadus 29.10.2009, 12:14:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z nieco innej beczki, niebardzo rozumiem, dlaczego w schowaj korzystasz z fadein()? nie wiem ![]() -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wedlug mnie, chcąc coś schować/ukryć powinieneś napisać:
Kod $('#schowaj').click(function(){ $("#d1").fadeOut().hide(); }); Możesz pokazać kod, gdzie masz wstawione takie elementy, jak #pokaz, #schowaj itp?? |
|
|
![]()
|
|
tak to wygląda. -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
W nagłówku kod:
Kod <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ $(document).ready(function(){ $(\'#czas\').change(function(){ $("#czas option:selected").each(function () { if($(this).attr(\'id\')=="pokaz") { $("#d1").fadeIn().show(); } else { $("#d1").fadeOut().hide(); } }); }); }); // ]]> </script> w sekcji body: Kod <select size="1" name="czas" id="czas"> <option value="" id="schowaj">- - - - - - - -Brak- - - - - - - -</option> <option value="cos_tam" id="pokaz">cos tam</option> </select> <div id="d1" style="display:none;"> treść </div> Przetestowane pod FF 3.5.4 oraz IE 8 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki bardzo. Działa
![]() -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:13 |