Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Formularz pamięta stan pól input, po wciśnięciu przycisku submit chciałbym żeby nie zapamiętywał
Rafalll1984

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jestem nowy na forum i dopiero raczkuje w php. Mam taki problem jak w temacie, męczę się z tym już od paru dni i nie wiem jak to rozgryźć (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)

Przejdę może do konkretów, do zapisywania danych z formularza wykorzystałem skrypt z artkułu "Formularz i stronicowanie - pamiętanie stanu" nospora LINK

po przekształceniu pod siebie mam taki kod:

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. if (!empty($_POST['wyslij']) && $jakas_zmienna==1)
  5. {
  6.  
  7. $_SESSION['formularz'] = array(
  8. 'imieinazwisko' => $_POST['imieinazwisko'],
  9. 'email' => $_POST['email'],
  10. 'zgoda' => $_POST['zgoda'],
  11. 'wiadomosc' => $_POST['wiadomosc']);
  12.  
  13. $dane_z_form = array(
  14. 'imieinazwisko' => !isset($_SESSION['formularz']) ? null : $_SESSION['formularz']['imieinazwisko'],
  15. 'email' => !isset($_SESSION['formularz']) ? null : $_SESSION['formularz']['email'],
  16. 'zgoda' => !isset($_SESSION['formularz']) ? null : $_SESSION['formularz']['zgoda'],
  17. 'wiadomosc' => !isset($_SESSION['formularz']) ? null : $_SESSION['formularz']['wiadomosc'], );
  18.  
  19. }
  20.  
  21. $jakas_zmienna=1;
  22.  
  23. ?>
  24.  

...Formularz jest walidowany, a po przejściu walidacji prawidłowo dalsza część skryptu wysyła mail z serwera

1.  
  2. mail($adresat, $temat, $dane, $odkogo );
  3. echo "<strong>Wiadomość została wysłana!</strong>";
  4.  
  5. $jakas_zmienna=0; // i tu właśnie chciałbym żeby ta zmienna przyjęła wartość 0 i odniosła się do początku pliku, gdzie mamy if (!empty($_POST['wyslij']) && $jakas_zmienna==1). Żeby nie został spełniony warunek

i tu właśnie chciałbym żeby ta zmienna przyjęła wartość 0 i odniosła się do początku pliku, gdzie mamy if (!empty($_POST['wyslij']) && $jakas_zmienna==1). Żeby nie został spełniony warunek!

Poproszę o jakieś sugestie jak to rozwiązać, z czego skorzystać i na czym się skupić. Może ktoś ma zupełnie jakiś inny pomysł na rozwiązanie problemu. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Ten post edytował Rafalll1984 29.10.2009, 11:43:06
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:00