![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy istnieje jakis sposob na zrobienie ramki coś jak iframe tylko bez ladowania danych z pliku ale bezposrednio do okienka ramki?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakiego pliku, bo nie rozumiem, doprecyzuj pytanie...
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcąc użyc iframe musimy podać atrybut w postaci pliku który ma być wczytany do ramki, ja chciałbym ładować do tejże ramki pliki bezpośrednio z bazy danych, da rade ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.W bazie danych nie ma plików, są rekordy.
2.Jak chcesz wyświetlać dane z bazy to lepiej będzie użyć zmiennej $_GET do wyświetlania pożądanych przez ciebie rekordów. Tak w ogóle to mógłbyś jakoś szerzej przedstawić swój problem bo nie bardzo wiem o co ci chodzi. -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak w ogóle to mógłbyś jakoś szerzej przedstawić swój problem bo nie bardzo wiem o co ci chodzi. No więc właśnie.Ale jeśli chodzi Ci tylko o efekt wizualny podobny do ramki to najlepiej zrobić to CSSem. Wystaczy, że odpowiednio wypozycjonujesz diva. Ten post edytował sadistic_son 29.10.2009, 08:39:27 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Więc jak można zrobić efekt takowej ramki za pomocą divów?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcąc użyc iframe musimy podać atrybut w postaci pliku który ma być wczytany do ramki, ja chciałbym ładować do tejże ramki pliki bezpośrednio z bazy danych, da rade ? Da rade. Wystarczy że zamiast src="plik.html", dasz "skrypt.php". Dla przykładu, w "skrypt.php"
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:15 |