![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam glupi problem, pisze strony zawsze w notepad++ w unicode, i zawsze jak przeklejalem tekst z dokumentow worda (taki zawsze dostaje od klientow) to nie bylo problemu z polskimi znakami. Teraz akurat przerabiam strone ktora ktos napisal w iso-8859-2, i jak przeklejam tekst to pliku php to mi sie znaczki na stronie dziwne wyswietlaja... Juz znalazlem w sieci ze notepad++ nie dziala z iso-8859-2... Wiec sciagnalem edytor o nazwie sisoedit, i czcionke "EFN polskie strony 2000" aby pisac w iso-8859-2. I wszystko byloby fajnie, ale jak wklejam tam tekst z openofica to polskie litery sie zamieniaja na jakies znaczki... Jak sobie poradzic z tym problemem? Btw. ten edytor mi wyswietla caly plik php w jednej linii, w ogole nie widzi enterow :S dzieki za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam! EDIT: oh, znalazlem rozwiazanie, wklejam tekst z open office tu - http://konwerter.int.pl/ - a pozniej do tego smiesznego edytora -------------------- Death and Decay >.<
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:19 |