![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak zrobić wykres przy pomocy google chart z danych pobieranych z bazy za pomoca pętli (mam kilka liczb pobranych z petli for) http://chart.apis.google.com/chart?chs=450...6;ile,$ile tak aby $ile byly kolejnymi liczbami pobranymi z bazy. Z góry dziękuję Magda |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ale czego nie możesz zrobić?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie moge uzyskac kolejnych zmiennych z petli for w tym linku, ten link jest poza petla i w miejsce zmiennych
wstawia mi ostatnia pobrana wartosc w tym przypadku 8, a moje pobrane wartosci to 3,8,8. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no to zamiast w petli robic:
$zm = 'wartosc z bazy,'; rob: $zm.='wartosczbazy,'; ps: jakbys nie zauwazyl to chodzi o kropkę przed '=' -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
pokażesz kod? bez niego ani rusz.
btw. na 90% zamiast przypisywać dodatkowe wartości nadpisujesz je. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
oto kod:
$sql = "SELECT SUM(ilosc),id_leku FROM zamowienia GROUP BY id_leku"; $s = mysql_query($sql) or die ("BLAD"); for($i=0;$s1=mysql_fetch_array($s);$i++) { $ile = $s1['SUM(ilosc)']; $id = $s1['id_leku']; } echo "<a href=\"http://chart.apis.google.com/chart?chs=450x400&chd=t:$ile,$ile,$ile&cht=p3&chl=20%|40%|20%\">wykres</a>"; |
|
|
![]()
|
|
coś takiego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez ci pisalem w poprzednim poscie...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję za pomoc, mam jednak jeszcze jedno pytanko w linku pojawia się o jeden , za duzo
http://chart.apis.google.com/chart?chs=450x400&chd=t:3,8,8,&cht=p3&chl=20%|40%|20% Mogłabym poprosić o podpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mogłabym poprosić o podpowiedź. jasne, usun go ![]() http://pl.php.net/manual/pl/function.substr.php edit: tudziez nie generuj:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Serdecznie dziękuję za pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Poza pętlą zrób rtrim($ile, ',') lub substr($ile, 0, -1) - co do sdrugiego zapisu nie jestem na 100% pewien, ale powinien działać
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:28 |