![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam pewien problem, a z ajaxem nie miałem jeszcze do czynienia.
Muszę sprawdzić poprawność pliku xml na serwerze. Strukturę xml'a sprawdzam php'owym libxml_get_errors() + schemaValidate('plik.xsd')) i jest OK Ale muszę też sprawdzić długości stringów ponieważ dane z pliku xml trafią do bazy. Jak zrobić, żeby odczytywanie pliku xml linia po linii wyświetlało coś na ekranie, żeby użytkownik widział, że coś się dzieje? Wyświetlać może cokolwiek, chociażby bieżącą (czytaną) linię, czy atrybut, co bym mógł wyróżnić błędny wpis w pliku xml. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak dla każdego wiersza który chcesz wyświetlić, tak aby użytkownik nie musiał czekać na zakończenie działania skryptu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, o to chodziło, nie wiedziałem o flush () i chciałem ajaxy zaprzęgać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Warto pamiętać że wartość dyrektywy output_buffering musi być ustawiona na off
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 14:43 |