![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... mam kolejny problem i znowu proszę o pomoc
za pomocą tego co poniżej robię sobie listę plików w danym katalogu
Obok elementów listy pojawiają się 2 linki: edytuj (i tu wszystko gra ) oraz usuń i tu jest problem, ponieważ nie mam pojęcia co umieścić w pliku usuń.php Znalazłem na forum coś takiego :
Ale jak to połączyć ![]() Z góry dziękuję za pomoc ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno wystarczyć jeśli w pliku usun.php zrobisz tak:
Czyli przekażesz odpowiednią wartość przypisywaną do usun tutaj:
Ale przydało by się tu jeszcze jakieś przekierowanie do poprzedniej strony np. header bo w przeciwnym wypadku skrypt usunie ten plik i nie wróci do listy plików. -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Genialne w swojej prostocie
![]() Pytałem tylko o tę linijkę w pliku usuń bo to najważniejsze ![]() ![]() Dzięki wielkie za pomoc ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Mam nadzieję, ze przynajmniej sprawdzisz, czy można usunąć ten plik bezpiecznie - bo jeśli polecisz bezpośrednio z GET, to pierwszy lepszy scriptkiddie wywali ci z dysku cały serwis i nawet się nie zorientujesz kiedy.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:47 |