![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wgrałem kohanę, uruchomiłem i framework wyswietlił mi listę spełnionych wymagań i na konću oznajmił, że spłniłem wszystkie wymogi. Usunąłem plik install.php zgodnie z komunikatem i gdy próbuję wyświetlić szablon to wywala błąd:
Nie znaleziono wybranej strony. Mogła zostać przeniesiona, usunięta lub zarchiwizowana. system/core/Kohana.php [841] Jest to najnowsza wersja i pobrałem ją z oficjalnej strony, więc nie wiem z kąd te braki. Może ktoś wie o co chodzi? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 40 Dołączył: 14.08.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a konfiguracje w application/config/config.php
ruszałeś a dokładniej ustawiłeś -> $config['site_domain'] ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź .htaccess czy masz dobrze ustawiony
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteBase wywaliłem - informacje taką przeczytałem na jakiejś stronie w necie. $config['site_domain'] = 'ugdl.pl/testowy/kohana/'; ustawione dokładnie tam gdzie kohana się znajduje i dalej nic. Dokładny komunikat możecie sobie podejrzeć http://ugdl.pl/testowy/kohana/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to dziwne to jak się wejdzie pod adres :
http://ugdl.pl/testowy/kohana/index.php to wchodzi startowa z Kohany. Twój .htaccess powinien wyglądać mniej więcej tak :
Jak to nie zadziała to pokaż swój config.php -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Nie zadziałało. Niżej masz kod config.php, ale pliku system/core/Kohana.php rzeczywiście nie ma...
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj tak. Co do pliku o którym mówisz, to jeżeli go nie ma, to go wgraj, albo najlepiej wgraj może całość od nowa,jeśli nie jesteś pewny czy się wszystko poprawnie wgrało. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Wgrałem jeszcze raz frameworka i teraz wywala mi błąd 403
You don't have permission to access this document. ... |
|
|
![]()
|
|
Kurde ja nie wiem jak ty robisz, ale dopisz do adresu index.php , tak żebyś miał adres postaci :
http://ugdl.pl/testowy/kohana/index.php i wchodzi jak nic. Poczytaj dobrze dokumentacje, bo tam jest wszystko dobrze wyjaśnione jak zainstalować Kohane. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast wgrywać do testowy/kohana/ wgraj do kohana/. W .htaccess daj RewriteBase /kohana/, a w application/coonfig/config.php daj $config['site_domain'] = '/kohana/';.
Ten post edytował Meares 30.10.2009, 16:07:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, poddaję się. Nic nie pomaga. Jeśli ktoś będzie łaskaw to niech mi wyśle na maila rudnicki.r86@gmail.com poprawnie działającą kohane
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:07 |