![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie mam dwa problemy:
1. Gdy instaluje wymieniony w temacie plugin poprzez symfony plugin:install ... wyskakuje mi monit: Installation of "sfCaptchaGDPlugin" plugin failed: file C:\wamp\www\myproject\cache\.pear\sfCaptchaGDPlugin-1.2.0\lib\sfCaptchaGDValidator.class.php does not exist czy ktoś miał taki lub podobny problem i jak go rozwiazac? 2. Podczas instalacji pluginow (powyzszego i sfGuard) w linii polecen wyskakuje mi wiele razy komunikat o mniej wiecej takiej tresci: Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in C:\....\Registry.php on line (tu daje różne numery linii) moje pytanie czy te komunikaty moga powodowac jakies bledy przy instalacji pluginow, bo sfGuard dzialal mi normalnie mimo ze sie wyswietlily, no i jak sie tych komunikatow pozbyc bo mi zasmiecaja wiersz polecen. Jeszcze jedno pytanko jesli sciagne sobie paczke (tego plugina) na dysk i chce go dodac do projektu recznie to wystarczy wszystko z katalogu sfCaptchaGDPlugin-1.2.0 skopiowac do katalogu plugins mojego projektu i juz moge sie bawic dalej, czy to nie wystarczy (bo przy instalacji zauwazylem ze tworzone sa pliczki w roznych katalogach) ![]() Ten post edytował harvesterix 27.10.2009, 11:54:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam instalowałem ten plugin w swoim projekcie i problem jest taki że, struktura katalogów nie odpowiada tym co jest zapisane pliku xml pluginu. Z tego co pamiętam zrób tak :
- zainstaluj normalnie plugin (instalacja zakończy się fiaskiem) - wejdź do folderu cache i odszukaj tam folderu z tym pluginem - wejdź do folderu lib/validator i widget i skopiuj pliki które tam sa do folderu lib (w folderze lib muszą znakleść się pliki <file name="sfCaptchaGD.class.php" role="data" /> <file name="sfCaptchaGDValidator.class.php" role="data" /> ) - jak już skopiujesz te pliki odpal jeszcze raz installa z linii komend symfony i powinno się zainstalować. możesz po instalacji sprawdzić to poleceniem symfony plugin:list powodzenie -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa dzięki Gribo juz po raz kolejny
![]() tzn zainstalowalo ale nie dziala ![]() Hej Gribo czy moglbys mi pomoc z tym pluginem bo nie moge go okielznac? To jest pierwszy plugin ktory instaluje poza sfguardem z jobeeta. Napisze co zrobilem: 1. zainstalowalem plugin'a po wpisaniu symfony plugin:list wyswietla ze jest zainstalowany 2. plik formularza w ktorym chce aby byla captcha wyglada tak:
3. Formularz jest wysylany z defaultowych akcji new do akcji create a z tad do processForm ktora wyglada tak:
4. w pliku project2/apps/frontend/config/settings.yml dodalem
5. na wszelki wypadek wyczyscilem cache 6. przy probie odpalenia akcji new wywala mi nastepujacy blad: "Fatal error: Class 'sfWidgetCaptchaGD' not found in C:\wamp\www\project2\lib\form\SzkolaForm.class.php on line 18" Zdaje sobie sprawę że coś zmaściłem ![]() Ten post edytował harvesterix 30.10.2009, 14:39:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 14:11 |