![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.sendspace.pl/file/3c5bac4b9a903067a886b06
link do kodu strony którą robie:) Witam!! Chciałbym poprosić o pomoc, w kodzie występuje błądw plikach: -as -as1 -as2 Prosiłbym o pomoc:) Chciałem wprowadzić zmiany , które sprawiłyby, żeby nie była wysyłana wiadomość gdy jest pole mniejsze od 10 i większe od 1024. Prosiłbym bardzo serdecznie o poprawki w kodzie, lub powiedzenie jak można zrobić to w inny sposób:) Dziękuje P.S. Proszę nie zwracać uwagi na niski poziom znajomości języka, ale chodzę do 5 klasy szkoły podstawowej (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) Oto jest kod: CODE <?php asif (strlen($_POST['tekst'])<10 || strlen($_POST['tekst'])>1024); { $plik=fopen('s.txt','a'); flock($plik,LOCK_EX); fputs($plik,"$_POST[tytul] $_POST[d]<br />$_POST[tekst]<hr />"); flock($plik,LOCK_UN); fclose($plik); } else { echo("niewlasciwa tresc min.10 max.1024"); } ?> <form action="as.php" method="POST"> Kiedy:<input size="30" type="text" name="d" value="<?php echo $_POST['d']; ?>" /> Przedmiot:<input size="30" type="text" name="tytul" value="<?php echo $_POST['tytul']; ?>" /> Szczegóły(czas,zakres):<textarea cols="40" rows="5" name="tekst"><?php echo $_POST['tekst']; ?></textarea> <input type ="submit" value="Go!!"> </form> CODE <?php as1if (strlen($_POST['tekst'])<10 || strlen($_POST['tekst'])>1024); { $plik=fopen('w.txt','a'); flock($plik,LOCK_EX); fputs($plik,"$_POST[tytul] $_POST[d]<br />$_POST[tekst]<hr />"); flock($plik,LOCK_UN); fclose($plik); }else echo("niewlasciwa tresc min.10 max.1024"); ?> <form action="index1.php" method="POST"> Kiedy:<input size="30" type="text" name="d" value="<?php echo $_POST['d']; ?>" /> Za ile:<input size="30" type="text" name="tytul" value="<?php echo $_POST['tytul']; ?>" /> Szczegóły(czas,opuszczone lekcje):<textarea cols="40" rows="5" name="tekst"><?php echo $_POST['tekst']; ?></textarea> <input type ="submit" value="Go!!"> </form> CODE <?php as2if (strlen($_POST['tekst'])<10 || strlen($_POST['tekst'])>1024); { $plik=fopen('z.txt','a'); flock($plik,LOCK_EX); fputs($plik,"$_POST[tytul] $_POST[d]<br />$_POST[tekst]<hr />"); flock($plik,LOCK_UN); fclose($plik); }else echo("niewlasciwa tresc min.10 max.1024"); ?> <form action="index2.php" method="POST"> Na kiedy:<input size="30" type="text" name="d" value="<?php echo $_POST['d']; ?>" /> Przedmiot:<input size="30" type="text" name="tytul" value="<?php echo $_POST['tytul']; ?>" /> Zadanie:<textarea cols="40" rows="5" name="tekst"><?php echo $_POST['tekst']; ?></textarea> <input type ="submit" value="Go!!"> </form> A oto jest blad: Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /var/www/sites/yoyo.pl/6/m/6muzyczna/m/as.php on line 11 Ten post edytował SzymonTJ 27.10.2009, 09:56:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może najpierw napisz co to za błędy i jak próbowałeś sobie z nimi poradzić.
P.S. Z doświadczenia wiem, że plików spakowanych nikt nie pobierze - również ja. Ten post edytował fifi209 27.10.2009, 08:55:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 20 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Malo precyzyjny byles jezeli chodzi o te bledy, ale tak na pierwszy rzut oka to:
1. Po co ci sredniki za warunkiem ? Chodzi mi o linie if (warunek) ; <-- o ten srednik pytam. Nie powinno byc tego srednika jezeli chcesz aby wykonal sie kod umieszczony w nawiasach klamrowych za warunkiem. A chyba chcesz skoro dajesz else... 2.Ten twoj warunek jest spelniony dla ciagow o niewlasciwej dlugosci, czyli powinno byc tak:
3. Mam nadzieje ze wiesz o tym, ze do pliku s.txt wpisujesz znaczniki <br> oraz <hr>. Mam nadzieje ze wiesz o tym, ze wpisujac do pliku tekstowego <br> nie przejdzie sie do nowej linii, a wpisujac <hr> nie robi sie lini oddzielajacej:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:07 |