![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam taki kawalek kodu :
Ten kod to jest czesc funkcji w pewnej klasie Jak widac w pierwszej petli if przypisuje do zmiennej $contents to co jest w buforze, pozniej to wyswietlam no i elegancko na ekranie sie wszystko pojawia, ale dalej w drugiej funkcji che sobie to wrzucic do tablicy 'body' => $contents No i wyswietlam tablice a tam w tym miejscu pustka Do tego jeszcze taki error : Cytat Notice: Undefined variable: contents in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.FileModel.php on line 48 Gdzie linia 48 to ta 'body' => $contents |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w drugiej funkcji che sobie to wrzucic do tablicy 'body' => $contents Funkcję ? Rozumiem, że to jest w funkcji i potem w innej chcesz przypisać $contents, czyli kłania się zasięg zmiennych. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy php
lub
Odsyłam do http://webmade.org/porady/tablice-asocjacyjne-print_r.php -------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
Pomogłem Ci?? Jeśli tak to jestem z tego dumny. Jeśli nie to postaram się bardziej - nikt nie jest doskonały :P Kliknij przycisk Pomógł pod postem, który Ci pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy php
Podstawy php to by się Tobie chyba przydały. Jak widzę coś takiego to mi się płakać chce, Twój parser pewnie płacze nocami, że musi wykonywać coś tak durnego. P.S. jak coś to:
Nie uważam, że jest mu to potrzebne. Ten post edytował fifi209 25.10.2009, 22:36:50 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
fifi209 pomylka w tekscie, nie chodzi o funkcje tylko o druga petle if
Widac w listingu, przedstawie cała funkcje :
No wiec odkrylem ze jednak zapisuje sie to do tablicy tylko ze jest jakies dziwne przesuniecie Bo tak, czytam sobie z pliku dane, no i teraz czesc danych wstawiam do subject, date i form i one pochodza jak widac z jednego zrodla, a 'body' pochodzi stad :
I teraz z tego co zauwazylem to body jest przesuniete -1 w stosunku do calej reszty czyli subject : wiadomosc 2 date : wiadomosc 2 from : wiadomosc 2 body : wiadomosc 1 I tak przesuniecie wyglada , jesli zaladuje np 5 plikow to w body z pliku 5 jest body z pliku 4 Dlatego tez jak zaladowalem tylko 1 plik ( jedna wiadomosc) to byl komunikat ze $contents jest niezdefiniowany.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
oj.....
któryś z twoich $info['content-type'] nie jest równe 'text/html' więc dla niego $contents się nie laduje. stad te przesuniecia. dodaj ELSE i dla niego: $contents = ''; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dalem else ale teraz wszystkie $contents sa puste czyli wszystkie body = '';
A no i sie pomylilem, bo teraz spojrzalem na swoje notatki i widze ze przesuneicie jest w druga strone, czyli body z wiadomosci 11 jest w wiadomosci 12..... edit ------------ czyli tak jak wczesniej mowilem , sam juz sie gubie ![]() Tak w widomosci 1 nie ma wogole text/html, ale jak zmienilem w if'ie z text/html na text/plain ktory napewno jest w wiadomosci 1 to i tak nie laduje sie body w pierwszym przypadku......to chyba nie w tym rzecz..... Ten post edytował Wolfie 26.10.2009, 00:04:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
to zamiast zgadywac to moze sobie powyswietlac co tak naprawde tam masz...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:21 |