Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MYSQL] [PHP] pętla w zapytaniu
sebamasta

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

mam taki problem mam zapytanie do bazy danych które zwraca mi konkretny wynik, problem polega na tym że chciałbym wprowadzić pętlę aby wyniki zostały wyświetlane dla innych wartości oto zapytanie

1. mysql_select_db($database_panelucznia, $panelucznia);
  2. $query_altproba = "SELECT data_alt, sum(pole1*(1-abs(sign(id_przedm-'".$row_przedmioty['id_nazw']."')))) as '".$row_przedmioty['id_nazw']."' FROM alt WHERE id_uczniaalt = 1 GROUP BY data_alt";
  3. $query_limit_altproba = sprintf("%s LIMIT %d, %d", $query_altproba, $startRow_altproba, $maxRows_altproba);
  4. $altproba = mysql_query($query_limit_altproba, $panelucznia) or die(mysql_error());
  5. $row_altproba = mysql_fetch_assoc($altproba);

a pętla wygląda tak
  1. do { } while ($row_przedmioty['id_nazw'] = mysql_fetch_assoc($przedmioty));

poniżej miejsce które ma być zapętlone, jednak próbowałem wstawić tą pętlę próbując z "'. różnych kombinacji ale pojawiają sie błędy

1. $query_altproba = "SELECT data_alt, do { echo $row_przedmioty['id_nazw']; sum(pole1*(1-abs(sign(id_przedm-'".$row_przedmioty['id_nazw']."')))) as '".$row_przedmioty['id_nazw']."' } while ($row_przedmioty['id_nazw'] = mysql_fetch_assoc($przedmioty)); FROM alt WHERE id_uczniaalt = 1 GROUP BY data_alt";
  2. $query_limit_altproba = sprintf("%s LIMIT %d, %d", $query_altproba, $startRow_altproba, $maxRows_altproba);
  3. $altproba = mysql_query($query_limit_altproba, $panelucznia) or die(mysql_error());
  4. $row_altproba = mysql_fetch_assoc($altproba);

proszę o pomoc
Powód edycji: [Ociu]: Dodałem bbCode
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
Fifi209

-----

Cytat(sebamasta @ 25.10.2009, 18:23:51 ) *
poniżej miejsce które ma być zapętlone, jednak próbowałem wstawić tą pętlę próbując z "'. różnych kombinacji ale pojawiają sie błędy
proszę o pomoc

Jeśli Waćpan będzie tak uprzejmy i wklei Nam błędy, na pewno pomoże to w rozwiązaniu problemu. Polecam też dokładniejsze opisanie problemu.
+Quote Post
sebamasta

-----

problem polega na tym że nie potrafię poprawnie tej pętli zastosować w tym zapytaniu
+Quote Post
Fifi209

-----

Może dla tego, że chcesz tam wstawić coś czego jeszcze nie pobrałeś z bazy? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pokaż strukturę tabel(i) i opisz dokładnie czego potrzebujesz, wtedy zapewne będziemy potrafili pomóc.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:45