Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z własnym serwerem smtp, livebox, wamp i hmailserver
quak1
post 25.10.2009, 16:11:16
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Bardzo proszę o pomoc bo nie daje już sobie z tym rady sciana.gif
Mam liveboxa, do niego podłączony komputer z xp a na nim wamp i hmailserver. Na liveboxie mam skonfigurowaną usługę DynDNS, dzięki czemu pod adresem xxx.kicks-ass.org jest zawsze widoczny adres ip mojego liveboxa, xxx to moja nazwa użytkownika. To działa.
Na kompie mam ustawione ip na stałe 192.168.1.100 i w panelu liveboxa udało mi się przekierować port 80 na mój komputer, czyli jeżeli ktoś wpisuje w necie xxx.kicks-ass.org to widzi strony www które są w wampie. To też ładnie działa.
Problem jest taki, że w identyczny sposób przekierowałem na liveboxie port 25. I teraz jeżeli w telnecie wpisuję open 127.0.0.1 25 to otrzymuje odpowiedź od serwera smtp. Ale jeżeli próbuje w jakimś skanerze portów online przeskanować xxx.kicks-ass.org to otwart jest tylko port 80 a 25 nie. O co chodzi?

p.s. korzystam ze skanera portów online bo z wnętrza mojej sieci kiedy wpisuje xxx.kicks-ass.org to widzę panel administracyjny liveboxa a nie stronę www czyli przekierowanie nie działa wewnątrz sieci. Ale osoby które wchodzą na ten adres normalnie widzą moją stronę www.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
mydoom.h
post 1.11.2009, 19:58:27
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=10957&page=2

--------------------
Tani hosting - GlowaNET.pl | Hosting na Litespeed | PHP 5.2 | MySQL 5.1
Pakiety już od 22zł rocznie!
Hosting SEO Domeny
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:57