![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!!
Znalazłem w sieci rotator obrazków i dostosowałem go tak, że działa tak jak zakładałem początkowo, czyli obrazki płynnie się zmieniają. Oto kod:
Tylko teraz chciałbym go trochę zmodernizować, ale wszelkie próby kończą się niepowodzeniem. Chodzi o to, że obrazki teraz mają 600x200px czyli są powiedzmy "panoramiczne" (docelowo może będą nawet 800x200px). Chciałem zrobić tak, żeby obrazki miały powiedzmy 2x większą wysokość (np 600x400px) i po załadowaniu pierwszego obrazka "przesuwał się on do góry" i dopiero wtedy zrobił zmianę na kolejny obrazek, przy którym również początkowo w div'ie o rozmiarach 600x200px widoczna będzie tylko górna część i przesunie się on do góry i w momencie gdy dojdzie do dolnej krawędzi obrazka, płynnie przejdzie on w kolejny... itd. Próbowałem z .slideUp, ale totalnie nic mi nie wychodzi... Mam nadzieję, że coś poradzicie Wszelkie próby z slideUp kończą się niepowodzeniem. Próbowałem również z .animate zrobić tak, że animuję top: -200px, ale albo nie działa wcale albo nie tak jak powinno ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 20:14 |