![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam napisałem nowy temat iz mój ostatii zrobił się taki .... niejasny
Wiec musze zrobic inserta z selectem a dokładnie to w takie konstrukcji
Ten post edytował kielich 24.10.2009, 18:35:24 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głupie ale działa:
Ten post edytował Meares 24.10.2009, 18:42:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no raczej nie działa
![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co chcesz wstawić? Bo z Twojego posta wynika, że chcesz wstawić NOW(), a do tego nie jest Ci potrzebny SELECT.
Jeśli chcesz połączyć wstawienie danych, które już masz, z tymi z SELECT, to dopisz te zmienne właśnie do tego SELECT. Czyli:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chce wstawic wszytskie dane które mam pod xxx ,jak również nazwa itd wszytsko co jest w zapytaniu a tam gdzie jest "I WŁASNIE TU SELECT" mam wstawic select ale nie wiem jak je tam wcisnac ;/
wogóle to niewiem ze tak sie da bo ja wkładam dane pobrana przez usera i dotego wycigam danez innej tabeli i wkładam je razem z tymi co user wpisał tak na marginesie -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli, o ile dobrze zrozumiałem, chcesz wstawić na raz dane odebrane od użytkownika wraz z wyszukanymi, tak?
No to tak jak pisałem:
Żeby nie wstawiać w skrypcie NOW(), ustaw dla pola typ TIMESTAMP i default CURRENT_TIMESTAMP (wtedy w insertach możesz to pole pominąć całkowicie). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no raczej nie działa No u mnie zadziałało. ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No OK zrobiłem i działa ale problem inny sie pojawił omówie jak to dzial:
prze wybraniu zamówienia user wpisuje nazwa która chce miec na produkcie po kliknieciu dalej nazwy wpisane zapisująsię w bazie (dalej tam przechodzi wybór przesylki itd) no i na koncu kiedy zapisuje zamówienie do tabeli z zamowieniami, wyciągam te dane które user wpisał i zapisuje je razem z zamówieniem do tebeli z zamówieniami. więc ilosc zamówionych produktów= ilosc wpisanych nazwa (do kazdego prdoduktu trzeba podac nazwe chyba jasne ![]() a o to kod
i to działa tylko kiedy dodam do select limit 1 w where wyzej i np. kiedy 2 produkty sa zamówione to nazwa na produkcie jest jedna i ta sama jak zrobic zeby do kazdego produktu dokleił mi nazwe (ilosc zamawianych= ilosc nazw ale tylko działa z limit 1 ;/) Ten post edytował kielich 24.10.2009, 21:46:35 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Napisz konkretny przykład jak to ma wyglądać w praktyce, bo w swoich tematach tak mydlisz, że nikt nie wie o co Ci chodzi
![]() Napisz example z działań usera i co wpisuje, co idzie do bazy, co do zapytania. Najlepiej z sytuacją, gdzie coś się dubluje. Bo jak dla mnie wpisywanie do tablicy 2 razy tego samego produktu by potem sprawdzać czy nie ma dubli, jeszcze na dodatek pozwalając userowi wpisywać nazwy z palca to trzeba z leksza być naiwnym i liczyć, że nie wpiszą głupot do pól formularza by Ci wysypać stronę ![]() ![]() ![]() Dlatego napisz co chcesz i jak chcesz to Ci się podpowie co zrobić bo nie sądzę by się nie dało. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:10 |