![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam cos takiego
za pomoca tego wyrazenia pobieram wszystko to co jest pomiedzy tr z index.html jak to mozna zmienic zeby mi pobieralo tylko konkretne w index.html mam cos takiego chodzi o to zeby zapisalo mi do tablicy to co jest pomiedzy tr ktory ma cos takiego onmouseover="change_style(this, '#d0e2d0');" onmouseout="change_style(this, '#e7f1e7');" style='background-color:#e7f1e7'" a reszte tr zeby pomijalo jak zrobie cos takiego to wchodzi mi we wszystkie jak w tym wyrazeniu mam wstawic te wlasnosci tego tr to znaczy to onmouseover="change_style(this, '#d0e2d0');" onmouseout="change_style(this, '#e7f1e7');" style='background-color:#e7f1e7'" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
preg_quote i zobacz sobie, jak należy wstawić ten ciąg.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co rozumiem to preg_quote () wstawia ukośnik przed każdy znak, który jest częścią składni wyrażeń regularnych
ale za bardzo nie wiem jak mam to zastosowac w moim przypadku bo ja mam przykladowo cos takiego
i chce z tego zapisac wszystko (poczynajac od lini nr 8 do lini nr 15) do jakiejs zmiennej moze ktos podac jakis przyklad jak to zrobic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Właśnie.
![]() Kod <tr[[:space:]].*?> Do tego masz właśnie wpisać to, co ta funkcja zwróci; pokombinuj trochę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
jakby komus sie przydalo to zrobilem to tak
dzieki erix za naprowadzenie w dobrym kierunku ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:41 |