![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki maly problem i nie moge sobie za bardzo z tym poradzic... Otoz mam formularz w ktorym wysylam kilka danych i chcialbym zliczyc tylko niektore z nich. Przyklad: chodzi mi zeby zliczyc tylko te dane z posta w ktorych name = link1, link2 itd. probowalem to zrobic za pomoca funkcji preg_match - porownac tylko te dane ktore chce i pozniej je zliczyc- ale cos mi nie wychodzi:/ A potrzebuje to do tego: mam petle for ($i=0; $i < $zmienna_zliczona; $i++) zeby nie pisac warunku jakiegos wymyslonego bo chce zeby petla wykonala sie tyle razy ile jest tych danych z posta - ale tylko tych z link... . z gory dzieki za odp. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wNogachSpisz:
To dzialanie zliczy mi wszystko co wysle z formularza a ja chce tylko zliczyc niektore elementy MateuszScirka: ja juz mam zrobione to ile linkow ma mi wyswietlic a teraz chodzi o to by to co ja wysle formularzem zliczyc ale tylko niektore rzeczy dzieki za zainteresowanie i wypowiedzi moze ktos ma jeszce jakis pomysl? Moze bardziej sprobuje wyjasnic na czym to ma polegac... Robie sobie linki: poprzez liste rozwijana wybieram sobie ile linkow ma sie znajdowac w jednym dziale. max mozna wybrac 20. No dobra by nie bylo juz problemu ale mam jeszcze zrobione cos takiego ze podczas edycji mozna sobie usunac jakies linki lub dodac kolejne - bo czasem sie zapomni a pozniej nie trzeba wszystkiego odnowa wpisywac. i wlasnie nie wiem jak mam ustawic petle zeby mi tyle razy sie wykonala ile jest linkow - ta petla sluzy mi do dodania linkow do bazy wiec nie mam mozliwosci odczytania ich z bazy przed umieszceniem tam ich. a z drugiej strony nie walne warunku np. 1000 bo ta petla bedzie sie wykonywac troszke za dlugo;-) Probowalem kiedys to zrobic z a pomoca foreach ale cos mi tez to nie szlo:/ moze teraz ktos cos by podpowiedzial? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm zrozumialem ze chcesz wyciagnac ilosc wypelnionych pol, np masz wypelnionych 6/20 linkow i zwraca ci liczbe 6 z ktora cos tam robisz. Mozesz zrobic tak
dostosowac ten kod wystarczylo by do wlasnych potrzeb -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no więc tak załóżmy że użytkownik w select'ie wybrał 5.
i teraz masz już utworzoną ilość inputów do wpisania linków. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dodajesz linki dynamicznie, chodzi mi że np klikasz "dodaj link" i pod spodem wskakuje ci nowe pole do dodania linka, to można ilość danych zliczyć za pomocą JS a potem wrzucić do pętli i zapisać tyle linków ile wybrałeś do bazy. Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem :]
|
|
|
![]()
|
|
dzieki wam za pomoc. wstyd sie przyznac ale ja przeciez mam ustalone z gory ze max moge miec 20 linkow podczas tworzenia jednego dzialu a pozniej jak dodaje nastepne linki (jest to juz osobny plik - osobny formularz itd.) to przeciez odczytuje je normalnie z bazy - nie wiem dlaczego wczesniej o tym nie pomyslalem :/ Wiec mieliscie racje - dzieki wam za to i przepraszam za zawracanie wam glowy
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 11:09 |